Teivossa ravataan tiistai-iltana kokelaiden Tie Tähtiin -kilpailusarjan osakilpailu. Lähdön yhtenä suosikeista matkaan lähtee Niko Huuskolan ohjastama Nazareth.

Huuskola kertoo jutelleensa Santtu Raitalan kanssa hevosesta ja kuulemansa perusteella illalla pitäisi olla menestysmahdollisuuksia.

Huuskola kertoo olevansa syntyjään Keski-Suomen poikia. Kotitilalla Luhangassa on ollut aina hevosia ja Huuskola kokeekin syntyneensä ja kasvaneensa hevosihmiseksi. Nuorimies pitää kaiken perustana isä-Jukalta saamiaan ensioppeja lajiin ja kertoo arvostavansa isänsä hevosmiestaitoja todella korkealle. Niko Huuskola on kuitenkin kokenut, että alalta on hankittava mahdollisimman monipuolista oppia ja hankittava verkostoja, siksi matka on vienyt oppiin myös maailmalle.

Huuskolan työkokemus kertookin oppimisen halusta. Maatalouskoulusta harjoittelijana Matti Riipisellä, kesätyöntekijänä Jean Baudronilla ja Saara Jalastilla Ranskassa, Ruotsissa hevosalan korkeakoulussa Vångenissa hippologin opintoja vuoden verran, Ville Karhulahden tallilla. Ruotsissa pääsi tutustumaan moniin uusiin ihmisiin ja maan ravikulttuuriin.

Suomeen paluun jälkeen Huuskola on työskennellyt  Okkolinin Teemulla, kotitilalla ja nyt Ari-Pekka Pakkasen tallilla hevosenhoitajana. Nykyisen työssään hän myös kengittelee hevosia eli monipuolista oppia on taas tulossa.

Huuskola kertoo tulevaisuuden haaveena tai jopa päämääränä olevan ravivalmentajan ura, toki ajohommatkin kiinnostavat.

“Valmentajan uraa ennen pitää kuitenkin kerätä lisää tietoa ja kokemusta sekä hankkia kontakteja ympäri ravimaailman”, Huuskola sanoo.

Huuskola pitää tärkeänä, että on myös tällainen kaikille avoin kokelaiden kilpailusarja. Se täydentää mukavasti nuorille ohjastajille suunnattua kilpailutarjontaa.

Tie Tähtiin 2019 -sarjassa on jäljellä illan kilpailu mukaan lukien kolme karsintaa sekä 21.12. ajettava finaali.

Edit ke klo 7.36: korjattu Jean Baudronin kirjoitusasua.

Lisää teemasta: Tie Tähtiin