Ensimmäisen erän Elitkampen-revanssista voitti puhtaasti H.V. Tuuri. Se starttaa Nordic Kingiin radalta 4, Odd Herakles radalta 12.

Odd Herakles ja H.V. Tuuri taisivat Elitkampen-esityksillään säikäyttää kylmäveristen taustajoukot, sillä Ruotsista mukaan uskaltautuu Odd Herakleksen lisäksi vain Jan-Olov Perssonin tuttu Suomen ja Härmän kävijä Smedheim Solan. Kylmäverirotua edustaa lisäksi Antti Ala-Rantalan huippukuntoinen Nyland.

Suomenhevosista listalla kaivataan lähinnä Antti Ojanperän ravikuninkaita Evarttia ja Jokivarren Kunkkua sekä tietysti Parvelan Retua, jonka Petri Laine oli varoitellut jo etukäteen jättävän kisan todennäköisesti väliin. Se juoksee lauantaina 3100 metrin lähdössä. Muuten rodun kilpaileva parhaimmisto on jota kuinkin Nordic Kingissä mukana.

Huippukuntoa viimeksi Mikkelissä esittänyt ja 13-vauhtia keulasta lopettanut vauhtihirmu Camri arvottiin valitettavasti takariviin. Muuten hevoselle kuuluu hyvää.

”Se jäi jo Killerin toista startista minulle, kun omistaja Jorma Konnu meni kaihileikkaukseen, ja kilpailee vielä Nordic Kingin minulta käsin”, Terho Rautiainen valaisee.

Hevonen keskittyy viimeisen kautensa kilpailemiseen ja on siitokseen käytettävissä vain pakastespermalla.

”Jaloistaan hevonen ei ole ollut koskaan minulla ollessaan näin terve. Hankositeet olivat hyvät jo viime kesän, ne ovat voitettu kanta, mutta silloin oli muuta vaivaa. Mikkelin Suurmestaruudessa ja Seinäjoen kuninkuuskilvassa jatketaan, jos hevonen pysyy samalla mallilla”, Rautiainen suunnittelee.

Härmän Powerparkin kaksipäiväisten juhannusravien lähtölistat valmistuvat maanantai-iltapäivän aikana. Lauantaina 26.6. ajettavan Nordic Kingin ykköspalkinto on 50 000 euroa.

Nordic King, 1609 metrin ryhmäajo

1 Välkyn Tuisku / Kimmo Taipale
2 Uljas Suomalainen / Tapio Perttunen
3 Lissun Eerikki / Ari Moilanen
4 H.V. Tuuri / Iikka Nurmonen
5 Tuurin Toivo / Veli-Erkki Paavola
6 Caijus / Antti Teivainen
7 Smedheim Solan / Olli Koivunen
8 Polara / Antti Tupamäki
9 Sheikki / Arto Hammar
10 Nyland / Antti Ala-Rantala
11 Camri / Terho Rautiainen
12 Odd Herakles / Mats E Djuse