Hallitseva Suomen mestari Next Direction avaa kautensa lauantaina Uumajassa.

Viikonlopun mielenkiintoisimpiin hetkiin kuuluu ehdottomasti Next Directionin paluu radoille. Timo Hulkkosen valmennuksesta hovikuskinsa Iikka Nurmosen mukana Ruotsiin siirtynyt ruuna starttaa lauantaina Uumajan 75-kierroksen yhdeksännessä lähdössä kolmosradalta.

Tähtiravuri tiedetään hurjan nopeaksi avaajaksi, joten kuskin mukaan taktiikka on selvä. Tauosta huolimatta hän ei aio himmailla ensi metreillä.

”Koitetaan keulasta. Siitähän se olisi helpoin ajaa”, Nurmonen suunnittelee. ”Oikein hyvillä fiiliksillä lähdetään.”

Loistavan viime kautensa elokuussa Suomen mestaruuteen päättänyt ruuna palaa siis pitkältä tauolta, mutta odotukset ovat silti korkealla. Nurmonen uskoo Next Directionin pystyvän menestykseen heti kauden ensimmäisessä koitoksessaan.

”Kyllä sen pitäisi pärjätä. Hevosella on tuntunut olevan kaikki hyvin.”

Nurmonen avasi omalta osaltaan Ruotsin turneensa eilen voitolla ja nelossijalla, kun tallin hevosista viivalla olivat Amazing Warrior ja Golda Paris. Jälkimmäinen sijoittui hieman tasapaksun esityksen jälkeen neljänneksi, mutta ohjastaja-valmentajan mukaan se oli odotettuakin.

”Se on ollut lyhyellä starttivälillä parempi”, Nurmonen sanoi. ”Mitään erityisen kovaa treeniä Golda Paris ei ole viime aikoina saanut, ihan perustreenistä tultiin tähän starttiin. Tuli kuitenkin hyvin maaliin, ei ainakaan luovuttanut missään vaiheessa.”

Amazing Warriorin voittoisa esitys puolestaan oli väkevä näytös. Keulaan kiihdyttänyt Toreador veti hurjaa tempoa johtopaikalla, kun Nurmonen puolestaan otti maltilla toisella ilman vetoapua. Maalisuoran alussa Amazing Warrior painui johtohevosen ohi ja karkasi selvään voittoon ajalla 13,7ake.

”Kyllä oli tosi hyvä”, Nurmonen kehuu selvästi itsekin vakuuttuneena. ”Keulahevonen oli vetänyt jo alkumatkan todella kovaa, joten matkalla alkoi jo näyttää, että taidetaan saada ote siitä. Ohi päästiinkiin.”

Next Directionin lisäksi Nurmosen tallista Uumajassa kilpailee Better Boss. Ensi viikolla hänen valmennettavat puolestaan starttaavat ainakin Solvallassa ja Örebrossa.