Kymmenentuhannen voiton mies, raviohjastaja Jorma Kontio saapuu puolisonsa Päivin kanssa tänään Suomeen. Kontiot osallistuvat presidenttiparin kutsusta itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

”Kutsu oli suuri kunnianosoitus ja se tuntui todella hyvältä. Olemme seuranneet linnan juhlia kotona Ruotsissa televisiosta. On mukava että TV Finland näyttää juhlat myös ulkomailla asuville suomalaisille”, Jorma Kontio kertoo.

Kontio odottaa erityisesti tapaamista vastaanotolle osallistuvien sotaveteraanien kanssa. ”Heidän kanssaan olisi mukava päästä keskustelemaan. Ilman heitä kun koko juhlaa ei olisi”, Kontio pohtii.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Kontiot kutsu

Pariskunta teki taannoin yhteisen matkan Yhdysvaltoihin. Päivi Kontio hankki tuolloin asun illan juhlaa varten New Yorkista.

Jorma Kontio nimitettiin tämän vuoden tammikuussa järjestetyssä Suomen Urheilugaalassa suomalaisen urheilun lähettilääksi. Hän saavutti raviohjastajalle harvinaisen 10 000 voiton rajan 16.8.2015.

Kontion pariskunnan lisäksi myös raviohjastaja Mika Forss ja puolisonsa Marjo Kivimaa ovat mukana linnan juhlien vieraskaartissa.