Kilpailutuomaristo langetti Seinäjoen maanantairavien yhdeksännessä lähdössä Mika Forssille 36 euron sakon eteenajosta ja ajokiellon ajalle 27.5.-29.5. Tuomaristolla ja tilanteessa mukana olleilla on näkemysero tapahtumista.

Forss ohjasti lähdön voittanutta Feeling Dreamia, ja tuomaristo katsoi valjakon häirinneen loppukaarteessa Markku Niemisen ajamaa Hit The Road Jackia.

”Tuomaristo oli päätöksestä yksimielinen. Se näki tilanteessa eteenajon ja langetti pienen sakon ja ajokiellon. Tilanne ei täyttänyt täysin suljetun paikan määrettä, joten hylkäämisestä ei keskusteltu”, raveja valvonut Tuire Hangasmaa kommentoi.

”Saaja on rangaistuksesta eri mieltä, joten päätös lähtee valituskierrokselle”, Hangasmaa jatkoi.

Hit The Road Jack sortui kaarteessa laukalle. Se jouduttiin lopettamaan pian kilpailun jälkeen.

”Pitää paikkansa, että Hit The Road Jack jouduttiin lopettamaan”, Markku Nieminen vahvisti murheellisena. ”En tiedä, mitä siinä kävi. Hevosen jalka murtui yhtäkkiä, jonka johdosta se jouduttiin lopettamaan.”

Valmentaja haluaa katkoa siivet huhuilta, joiden mukaan Forssin ajokki olisi osunut Hit The Road Jackin jaloille.

”Ei missään nimessä ollut kyse siitä. Mikan kärryt eivät osuneet hevoseen.”

Myös Forss on samoilla linjoilla.

”Ei osunut, ei lähellekään”, hän näkee. ”Tarkemmin en osaa sanoa, kun en tiedä, mitä siellä meidän takana tapahtui. Uskon Markulla olevan paras tieto tästä.”

Nelivuotias Hit The Road Jack ehti juosta 23 starttia statistiikalla 3-2-3. Se sijoittui joulukuussa Uudenmaan Upein -lähdössä kolmanneksi.

 

Edit. 23.16 Lisätty kommentti “hylkäämisestä ei keskusteltu”.