Ranskassa syntyneen 3-vuotiaan Elmino de la Fyen lisäksi myös Maffioso Face muuttaa Pihtiputaalta. 

Hevoset menevät kilpailutettaviksi Satu Liitiäiselle ja Daniel Parlingille Chamantiin lähelle Pariisia. Vastuuvalmentajana säilyy Antti Ojanperä, eli systeemi tulee olemaan sama kuin Liitiäisellä ja Parlingilla on tällä hetkellä Kaisa Toivosen valmentaman Rocket Zetin kanssa.

Jutta Ihalainen kertoo Elmino de la Fyen (Nice Love) treenanneen siihen malliin, että sillä voi hyvinkin olla synnyinmaassaan sanansa sanottavana. Hevoset lähtevät kahden viikon kuluttua, ja 3-vuotias tulee juoksemaan koelähdön Ranskassa.

Suunnitelma hevosen Ranskaan viennistä on ollut vireillä jo pitkään. Myös 2-vuotiaiden, viime vuoden Caenin huutokaupasta ostettujen Fan d’Epin (So Lovely Girl) ja Father Christmasin (Kepler) on tarkoitus lähteä myöhemmin Ranskaan kilpailemaan.

”Ajatuksemme oli, että näille Ranskan huutokaupoista ostetuille hevosille etsitään sieltä sitten joku hyvä paikka. Satu oli Ranskassa seurannut, että tällaisia hevosia on ostettu Suomeen, ja hän otti ensin meihin yhteyttä, mikä oli todella kiva juttu. Luottavaisin mielin saamme laittaa hevoset matkaan”, Ihalainen sanoo.

Maffioso Facen kohdalla suunnitelma on, että hevonen viettää Ranskassa tulevan talven ja palaa Suomeen ensi kesäksi.

Jo useana vuonna Caenin huutokaupassa vierailleet Antti Ojanperä ja Jutta Ihalainen ihailevat ranskalaista raviurheilua.

”Jonkinlainen rakkaus sitä kohtaan on muodostunut. Oma koti on aina oma koti, mutta aina, kun käymme siellä, jää sellainen pieni haikeus rintaan. Se on niin hieno ravimaa”, Jutta Ihalainen sanoo.

Daniel Parling ja Satu Liitiäinen pitävät tallia Ranskan Chamantissa, noin 50 kilometrin päässä Pariisista. Kuva: Hanna Laakso