Suomen Hippoksen valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittu Olavi Haanketo sai kokousväen yksimielisen tuen.

“Vastuuta pitää ottaa, kun sitä tarjotaan”, tuore valtuuskunnan puheenjohtaja totesi puheessaan. “Olen ollut pari kautta valtuuskunnan jäsenenä ja tunnen myös Hippoksen toimivaa väkeä. Pyrin olemaan tasapuolinen ja että valtuuskunnan tahto tulee päätöksiksi.”

Haanketo kertoi keskustelleensa tehtävän luonteesta Suomen Hippoksen pitäaikaisen kilpailutoimenjohtaja Matti Lakkiston kanssa. “Lakkiston mukaan kyse on linkkitehtävästä. Minulle saa soittaa. Tykkään ihmisten kanssa juttelemisesta ja olen avoin. Olen työssäni toiminut sisäisenä konsulttina omasssa työssäni vaikeissakin tehtävissä ja niistä on selvitty”, Haanketo kertoi.

Lapualla syntynyt Haanketo on tehnyt elämänuransa Iisalmeen kaupungin hallintojohtajana, mutta hänellä on kokemusta myös yrityselämän hallituspaikoilta. Haanketo toimii Itä-Savon jätehuolto Oy:n hallituksen puheenjohtajana, Pohjois-Savon Osuuspankin hallinnossa eri tehtävissä ja on mukana Leppävirralle rakennettavan 120 miljoonan euron ekovoimalaitosprojektin hallituksessa.

Valtuuskunnan varapuheenjohtajasta käytiin vaali Pekka Kairtamon ja tehtävää aiemmin hoitaneen Kaisa Tolosen välillä. Pekka Kairtamo sai 27 ääntä ja Kaisa Tolonen 17 ääntä. Näin ollen varapuheenjohtaja vaihtui.

 

Lisää teemasta: Suomen Hippoksen valtuuskunta