Hiihdon kuningasmatkalla, 50 kilometrillä tänään olympiakultaa hiihtänyt Iivo Niskanen sai ravikavereiltaan lahjaksi kolmasosan 2017 syntyneestä oriista Gunvald Hoss (Zola Boko). 

Yllätys paljastettiin Ylen Korea tunnissa -ohjelmassa, jonka studiossa nähtiin Kari Lähdekorpi. Hän kertoi Hoss-kasvattaja Hannu Härmälän soittaneen ja ehdottaneen yllätystä Iivon tultua maaliin.

“Meillä ei ole kummallakaan antaa tonttia, mutta kolmasosa hevosesta voidaan antaa. Se oli mielestäni tosi hyvä idea”, Lähdekorpi sanoi.

Kasvattajat Hannu ja Hanna Härmälä jäävät hevoseen yhdellä kolmasosalla, Niskaselle menee yksi kolmasosa ja Lähdekorvelle yksi. Lähdekorpi kertoi lähetyksessä myös, että Suomen Hippos ja Maaseudun Tulevaisuus ovat luvanneet maksaa hevosen kulut Niskasen osalta siihen asti, kunnes se tulee starttiin.

Hannu Härmälä kertoo Suomen Hippoksen julkaisemassa tiedotteessa, että ori on erittäin hyväluonteinen.

“Ulkonäöltään se on urheilullinen ja kevytrakenteinen. Odotukset ovat korkealla tulevaisuutta ajatellen, mutta aika näyttää sen. Se on nyt vuoden ikäinen, ja syksyllä sitten alkaa sen valmennus sekä ensiaskeleet kohti raviuraa”, Härmälä sanoo.

Gunvald Hossin sukutietoja pääset katsomaan Hippoksen Heppa-järjestelmässä.

Hevosurheilun vuonna 2014 julkaistun klassikkojutun Iivo Niskasesta voit lukea täällä.

Kari Lähdekorpi. Kuva: Jarno Unkuri