Marko Hakkaraisen valmennuksesta kahdella voitolla aloittanut Victory Bonsai on yhdeksäs Finlandia-ajoon kutsuttu. Aiemmin iltapäivällä selvisi, että Ruotsin derbyvoittaja Cyber Lane ei tule Vermon kansainväliselle mailille.

Kari Lähdekorpi ja Iivo Niskanen omistavat Victory Bonsain. Olympiavoittaja Niskanen kertoi olleensa menossa muutenkin Vermoon, mutta nyt ravipäivälle tuli ylimääräinen lataus.

“Hienot fiilikset. Suunnitelmat elävät nopeasti. Maaliskuussa mietimme vielä, että missä iltaraveissa ajetaan kilpaa”, Niskanen palaa ajassa taaksepäin.

“Soittelin Markon kanssa ja hevoselle kuuluu hyvää. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Seinäjoen juoksun jälkeen ei ole ollut ongelmia. Emme ole mukana pää kumarassa vaan uskomme tosissaan, että pystymme tarjoamaan muille vastuksen. Haastajana lähdetään toki matkaan. Emme olisi päässet mukaan, jos kaikilla suomalaisilla asiat olisivat menneet nappiin.”

Niskanen vitsailee antaneensa Marko Hakkaraiselle vatsalihasvinkkejä.

“Piti soittaa valmentajalle, että alkaa tekemään vatsalihaksia. Marko oli tilannut uudet jenkkimalliset kärryt. Hänen pitää alkaa tekemään vatsalihaksia, että pää viistää radan pintaa Vermossa ja saadaan maksimaalinen hyöty kärryistä irti.”