Omien jälkien siivoaminen, yleinen kohteliaisuus ja varusterikkoihin varautuminen auttavat kummasti ravien sujuvuuteen ja varikkoalueen tunnelmaan.

Joensuussa ravien jälkeen valjastuskatosten siisteydestä vastaava Marjo Soikkeli tuskailee usein katosten sotkuisuutta.

“Mitä isommat ravit, sitä sotkuisemmat katokset”, hän huokaa.

“Tuntuu, että vaikka roskiksia on paljon ja lantalat lähellä varustettuna useilla kottikärryillä, kaikki tippuu käsistä ja katokset tuppaavat monilla unohtua siivoamatta”, Soikkeli manaa Linnunlahden tilanteesta.

Jos katos on jaettu, seuraavan on kurja tulla sotkuiseen katokseen.

“Olemme halunneet lähestyä asiaa vielä positiivisuuden kautta. Yhteisen hyvän takana tässä kuitenkin ollaan.”

Kaikkein tärkeimpänä tallialueiden siisteyden ja toimivuuden kannalta Soikkeli pitää yhteisiä sääntöjä, hyviä käytöstapoja ja kilpailijoiden välistä avunantoa.

Joensuussa ravien sujuvuuteen on satsattu myös siten, että radan omistamat valjaat ovat koko ajan valmiita lainaan.

”Rikkoutuneet varusteet voi nopeasti vaihtaa sen sijaan, että korvaavia varusteita etsittäisiin pitkin tallialuetta ja lähdöt viivästyisivät”, Marjo Soikkeli kertoo.

Aiheesta voit lukea lisää Hevosurheilun keskiviikkonumerosta.

Lehti vieraili myös Itä-Suomessa Pikkukahvelin kotimiljöössä kuulostelemassa omistaja-valmentaja Reijo Heiskasen kuninkuusravien jälkeisiä tuntoja. Pikkukahveli jäi pienen haaverin jälkeen pois kuninkuusmittelöistä, vaikka koko vuoden tähtäin oli niissä. Heiskasen sormet ovat selailleet Kilpailukutsuista Kajaanin ravien sarjatarjontaa.

HU kysyy -palstalla kummastellaan Hippoksen poninomistajille lähettämää nollalaskua, jossa ukaasina on ilmoittamiskielto raveihin, mikäli 0,00 euron summaa osoittavaa laskua ei ole maksettu.

Näkökulmassa Tampereen Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Mahlamäki huhuilee kadonneen kaksaripelaajan perään ja penää yhteisiä toimia peruspelaajien käännyttämiseen takaisin ravipelien pariin.

Lue myös suomalaisten kommentteja ruotsalaisen Wenngarnin maanantaisesta, tiistaiyön puolelle venähtäneestä varsahuutokaupasta. Mitä esimerkiksi 500 000 kruunua maksaneen readycashilaisen tamman huutanut Harri Koivunen tuumasi suomalaisten ja ruotsalaisten unirytmin välisistä eroista?

Sivuilla myös kattava raportti Ylivieskan raveista, joissa suvereeni Polara kruunattiin kautta aikojen ensimmäiseksi Ruunaruhtinaaksi, sekä Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekosen pohdintoja ensi vuoden kilpailukalenterista.

Tämä kaikki ja paljon muuta kiinnostavaa tänään 15.8. ilmestyvässä Hevosurheilu-lehdessä. Hanki irtonumero lähimmästä lehtipisteestä tai kokeile tajunnanräjäyttävää tarjoustamme, jossa saat lehden 30 eurolla kymmeneksi viikoksi.

Kansikuva

Hevosurheilu kertoo taustat ja tarinat

Jo 90 vuotta suomalaisen ja hevosen asialla

Lue loput lehdestä ›