Pohjois-Suomen avoimet sarjat saavat kiinnostavan lisän, kun Onirique vaihtoi omistajaa ja siirtyi Sari Jauhojärven valmennukseen.

Jarmo Antero Mäntyä tarkoittava Jam Stable on ostanut KM Hästfarm i Holm AB:n ja Team Easyn omistuksessa olleen Oniriquen. Ruunan uusiin omistajiin kuuluvat myös Jarmo Männyn avopuoliso Sari Jauhojärvi ja isä Antero.

“Hevonen aloittaa ensi tiistaina Torniossa, ajan sillä itse, kasirata”, Mänty sanoo. “Rovaniemen 19. päivän Toto76:een on tähtäin, tämä ajetaan valmistautumisena.”

“Viime viikon tiistaina se haettiin Tampereelta.”

Matias Salon treenissä tunnetuksi tulleen Oniriquen ennätys on 10,4a ja se on juossut yli 182 000 euron tilipussin. Hevonen nähtiin viime vuonna kovissa kisoissa Kymi GP:tä ja Finlandia-ajoa myöten.

“Viime vuonnahan se juoksi 40 000 euroa, tämä vuosi sillä on mennyt huonommin. Meillä on ajatus kilpailla Lapin raveissa, Bodenissa ja Harstadissa kanssa.”

Jenkkiautokorjaamoa leipätyökseen pitävällä Männyllä ja Jauhojärvellä on maapaikka noin 15 kilometrin etäisyydellä Rovaniemen keskustasta Norvajärvellä.

“Parinkymmenen hevosen talli on rakenteilla ja tarhahommia tehdään. Kun toiminta alkaa oikein kunnolla, meille tulee hevosten kuntoutushommaa vuodenvaihteen tietämissä, lumileiri jalkavaivaisille.”