Nuorten orihevosten temmellystä pääsee kesäkuussa seuraamaan livestriimauksen kautta. Uudesta aluevaltauskesta odotetaan hittiä.

Sunnuntaista lähtien hevosala saa oman livelähetyksensä orilaitumelta. Orivarsat lasketaan laitumelle 3.6. Miehikkälässä. Orilive avautuu tästä linkistä. Luvassa on nuorten hevosten mittelöä ja livekamerakuvaa laidunelämästä.

Livekuvan välityksellä on mahdollista seurata orilauman johtajuuden ratkeamista, laumahierarkian kehittymistä ja muita laiduntamisen ilmiöitä.

Ajankohtaisuutisissa kerromme kesäkuun puolivälissä juostavan Kymi Grand Prixin tilanteesta. Elitloppet-voittaja ja Kouvolaan tuleva Ringostarr Treb asustaa Halmstadissa, jossa on niin kuuma, ettei vettä saa hukata nurmikoiden kasteluun.

“Lepo on sille tärkeää”, hoitaja Heli Tarrimaa kertoo kiltin oriinsa tilanteesta. Kaksi hiittiä Solvallassa, joista toinen 09,0a, ja sitä seuraava levon tarve, saivat valmentaja Jerry Riordanin valitsemaan seuraavaksi kisaksi ajankohdan takia nimenomaan Kouvolan.

Entä mitä kuuluu Prix d’Amérique-voittaja Readly Expressille ja sen suunnitelmille? Timo Nurmos sanoo, että hevosella on siemennetty lyhyessä ajassa arviolta 80 tammaa. “Pikku hiljaa lisättiin treeniä astutusviikkojen jälkeen, nyt se on mennyt täyttä treeniä. Selvästi tuntuu, että se on tullut huippukontoon”, pian hevosen starttiin ilmoittava Timo Nurmos sanoo.

Ponien Mini Elitloppet toi Suomeen neloisvoiton. Pomona II:n johdolla sinivalkoiset A-ponit olivat rautaa. Poniteema kertoo tunnelmat Solvallan varikolta.

Entä millainen hevonen on Kajaanin sunnuntain Toto76-kierrokselle valmistautuva N.P. Villari, joka asuu samalla tilalla karvaisten sikojen kanssa?

Oulun ratamestari Antti Jaara taitaa nykyjipot ja somettaa ahkerasti. Hevosurheilu tutustuttaa ratamestarin työhön Äimärautiolla.

Raikas ratsastusliite, vihjepaketit analyyseineen ja takasivun tarina Hyvinkään hybridistä toimivat tanssiinkutsuna lukuelämykselle.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digilehtenä.