Viime viikonloppuna Rovaniemellä ravikuninkuuden voittanut Costello saapuu esittäytymään raviyleisölle. Tarjolla on myös kakkukahvit oman kaupungin ihmeorin kunniaksi.

”Onhan se hieno juttu ja tottakai mennään”, hevosen valmentaja Ville Herttua sanoo. ”Paikalliset valmentajat ja Orimattilan Hevosystäväinseuran jäsenet ovat tuttuja, jotka ovatkin lähettäneet paljon onnitteluita. Costello ei ole koskaan Orimattilan radalla ottanut askeltakaan, mutta itse olen ajanut siellä jokusen kerran kilpaa.”

Ravikuninkuus on sen luokan saavutus, että mukana on väistämättä tullut melkoinen pyöritys.

”Puhelin on käynyt kuumana. Jokainen on kuitenkin ollut hyvällä asialla, joten olen pyrkinyt kaikkiin viesteihin ja puheluihin vastaamaan. Hiljalleen on alkanut ymmärtää, kuinka kovasta saavutuksesta on kyse. Sunnuntaina viestejä tuli niin paljon, että se alkoi valjeta. Hetken aikaa viestejä luettuani ajattelin, että oli kuin adresseja olisi lukenut, kun alkoi itkettää. Siellä oli viestejä kavereilta, joita olen nähnyt viimeksi ala-asteella ja vanhoilta työkavereilta, joten näköjään kuninkuusravit jonkun uutiskynnyksen ylittää.”

”Muistan kuinka Vermossa oli joskus onnittelutilaisuus I.P. Vipotiinalle, niin Pertti Puikkonen sanoi, että häntä on onnitellut lappalaiset, savolaiset, mustalaiset ja aivan kaikki. Voin itse sanoa samaa, sillä onnitteluja on tullut kaikilta.”

Herttua osti aikanaan Costellon lapsilleen Tommille ja Hannalle, jotka ovat siis tuoreen ravikuninkaan omistajia.

”Kyllä lapset ymmärsivät mistä on kyse ja olivat ikionnellisia, kuten keskiviikkoisen Hevosurheilun kansikuvasta näkyy. Siinä Tommi kantaa pystiä kuin olympiasoihtua. Hanna puolestaan oli kantamassa Costellon kannatusbanderollia”, Herttua nauraa.

Costello jää nyt ansaitulle tauolle ja tarkoituksena on startata seuraavan kerran syyskuussa Turussa kylmäveristen PM-kilpailussa.

Orimattilan vuoden ainoat paikallisravit alkavat pe 3.8. klo 18.00.