Pääministeri Juha Sipilä vierailee parhaillaan St Michel -raveissa Mikkelissä.

”Mulla on 1/700 osuus hevosestakin tuolla Oulussa”, hän paljasti ravikatsomon katolla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Sipilä huomautti, että usein ihmisiltä unohtuu hevosalan yhteiskunnallinen merkitys.

“Alalla 15 000 työpaikkaa ja se on maaseudun elinkeinon luonnollinen jatke.”

”Tuossa vaalien alla 2014 kesällä olin pyöräretkellä Pohjois-Pohjanmaalla Kylmälän kylällä. Pysähdyin kyläkaupalla ja siihen tuli kymmenen kappaletta hevosmiehiä piirittämään minut. He sanoivat, että jos tulet valituksi pääministeriksi, hevosenlantaa pitää pystyä polttamaan jatkossakin. Sanoin, että jos tällä pääsen jatkamaan lenkkiä, sen lupaan. Tämä jopa kirjattiin hallitusohjelmaan, mikä aiheutti hilpeyttä mediassakin. Ymmärsin siinä pysähtyessäni, että tämä asia on tärkeä ja iso kustannus tiloilla”, pääministeri sanaili.

Mikkelin raviradasta pääministeri oli kuullut sen, että rata on nopea ja sillä on tehty paljon ennätyksiä.

Raveissa paikan päällä ovat myös mm. maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rehula. Rehula muistutti lyhyessä puheessaan, että ala ei saa jäädä niille sijoilleen, vaan sen on kehityttävä muun yhteiskunnan mukana.

”Ajatellaan, että olen astuttamassa tammaa huippuoriilla. Miltä näyttää St Michel vuonna 2025? On iso kysymys, miltä raviurheilu oikeasti näyttää. Se pitää pystyä perustelemaan kasvattajille, jotka satsaavat kalliisti.”