Jarmo Savolaisen 7-vuotiaan Paddock’s Starin piti kilpailla keskiviikkona Vermon Teräsmiesliigassa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin.

Savolainen oli palaamassa lauantaina Paddock’s Starin kanssa radalta, kun valjastuskatoksen nurkan takaa tuli kovaäänisesti traktori. Hevonen säikähti sitä ja potkaisi kärryistä aisat poikki. Savolainen putosi maahan.

”Hevonen jäi maahan makaamaan, ja kun menin sen luokse, näin heti, että sillä oli avomurtuma jalassa. Soitin vielä eläinlääkärille, joka vahvisti, ettei mitään ollut tehtävissä”, Jarmo Savolainen kertoo.

”Sain hälytettyä nopeasti paikalle naapurin, joka harrastaa metsästystä. Hän lopetti hevosen ennen kuin se meni shokkiin, eikä sen tarvinnut kärsiä pitkään. Se haudattiin kotipihaan.”

Hengenvaarassa oli myös Savolainen.

”Kypärä osui niin kovaa maahan, että siitä lähti pala irti. Ambulanssimiehet sanoivat, että ilman kypärää olisi voinut käydä pahasti. Nyt selvisin kolmen kylkiluun murtumalla”, hän huokaa.

”Onneksi koko perhe on hevosihmisiä, ja muut hevoset saadaan hoidettua. Itsekin olen alkanut jo osallistua niiden ruokkimiseen, ihan makaamaan ei saisi jäädäkään.”

Menetys oli Savolaiselle ja koko perheelle suuri.

”Hyviä aloittelijoita on ollut ennenkin, mutta kyllä tämä oli tähän mennessä elämäni hevonen. Olin nähnyt, kun se syntyi, ja nostanut sen äitinsä tissille. Paddock’s Star oli vähän kuin perheenjäsen”, Jarmo Savolainen huokaa.

”Tämä vuosi olisi ollut sen paras vuosi, suurin osa tilistä jäi tekemättä. Minä tyhmä ajoin syys-lokakuussa kilpaa ja ihmettelin, että miksi se alisuoritti. Jälkeenpäin selvisi, että sillä oli virus. Kun se tervehtyi, se alkoi ottamaan taas treeniä vastaan, ja viimeksi se oli toinen Lahdessa ja sitä ennen kahdesti kolmas.”