Suomen Hippoksen hallitus määräsi valmentaja Pekka Korhosen positiivisesta lääkeainenäytteestä tuhannen euron sakkoihin ja 12 kuukauden kilpailukieltoon.

Jyväskylän raveissa 26.3. kilpailleesta Goldshoe Bonnie -nimisestä hevosesta otetusta virtsanäytteestä löytyi prokaiinia. Hevonen tuli lähdössä kahdeksanneksi ja voitti 50 euron palkinnon. Korhonen on hevosen valmentaja ja tyrmistynyt päätöksestä. Hän toivoi, että Hippos olisi odottanut päätöksessään siihen asti, että Korhosen alulle laittama rikosilmoitus olisi saatu käsiteltyä. Korhonen sanoo, että hänen tallissaan on tehty sabotaasia ja että tekijä on tunnustanut tapahtuneen poliisille.

Erikoinen tapahtumankulku käynnistyi, kun Pekka Korhonen suostui ottamaan vieraan henkilön tutustumaan tallilleen. Korhosen mukaan vieras on touhunnut tilalla omiaan. Tallissa ei Korhosen mukaan ole ollut minkäänlaisia lääkeaineita.

”Heinällä, kauralla, treenillä ja uittamisella on pärjätty. Minua on elämässäni lyöty päähän ja ammuttu, mutta mitään tällaista en ole vielä joutunut kokemaan.”

Hän sanoo olleensa liian vieraanvarainen ja sinisilmäinen.

”Kaikkia ollaan passattu, mitä ollaan voitu, mutta enää en jaksa”, murtunut Korhonen toteaa.

Suomen Hippoksen eläinlääkäri Reija Junkkari kommentoi, että on prokaiini on paikallispuudutusainetta, jonka varoaika on 4 vuorokautta.

”Sitä on myös prokaiinipenisilliinissä, ja sen varoaika on 14 vuorokautta. Valmentajan täytyy olla aina varma, ettei hevosella ole lääkeaineita, kun se kilpailee”, hän vastaa Korhosen selontekoon sabotaasista.