Pekka Korpi kertoi jalostuspäivillä Lauri Hyvösen haastattelussa, että vuoden 2015 derbyvoittaja Fabrice Duo nähtäneen kilparadoilla tänä kesänä.

Fabrice Duo starttasi viime vuonna kolme kertaa. Suur-Hollola-ajon välierä päättyi hylkäykseen pitkän laukan takia, kuten myös Turun kuninkuusraviviikonloppuna ajettu 5-vuotislähtö L. Fabritius Memorial.

Sen jälkeen Fabrice Duoa ei ole kilparadoilla nähty. Valmentaja ja osaomistaja Pekka Korpi kertoi yleisölle Vermon raviradalla järjestetyillä jalostuspäivillä, että mikäli kaikki jatkuu suunnitelmien mukaan, ruuna tekee paluun kesällä.

“Sen kanssa on ollut terveysongelmaa, mutta sillä on vielä tarkoitus pärjätä. Fabricen Duon luokka kyllä riittää, jos vaan vielä saadaan se priimakuntoon. Jalkoja on hoidettu”, Korpi kertoi.

Hyvösen haastattelussa oli myös pitkään Korven hevosia hoitanut eläinlääkäri Jukka Houttu, jonka kanssa valmentaja on tehnyt yhteistyötä myös Fabrice Duon tapauksessa.

“Minä uskon, että se on nyt tulossa takaisin. Olen optimistinen, mutta niinhän kirurgin pitää olla, muuten ei uskaltaisi mitään tehdäkään”, Houttu sanoi.

Houttu jatkoi, että varman päälle on otettava, kuten aina.

“Hevonen ei luojan kiitos osaa puhua. Sitten kun ne oppivat puhumaan, minä lopetan varmasti kaiken”, Houttu aloitti nauraen. “Mutta siltä ei siis myöskään voi kysyä, miltä nyt tuntuu. Vaikkapa jääkiekkoilijan kanssa voidaan edetä kysellen hänen omia tuntemuksiaan, mutta hevosen kanssa joudutaan edetä varman päälle ottaen.”

Lisää jalostuspäivillä kuultua Hevosurheilussa keskiviikkona 22. maaliskuuta.