Suomen vanhimpiin suurkimppatalleihin kuuluva Muscles Sue Yhtymä päätti torstain kokouksessaan pistää pillit pussiin ja jatkaa hevosharrastusta kukin osakas omilla tahoillaan.

Yhtymä sai alkunsa 17 vuotta sitten penkin alle menneen ravireissun jälkeen.

”Kotimatkalla Porista Akseli sanoi, että kuule faija, eikö me tehdä parhaista paras? Minä kysyin, että mikäs se on? Astutetaan Silvia Sue Muscles Yankeella, Akseli vastasi”, Akseli Lahtisen isä Antti Lahtinen muistelee.

”No missäs se Musces Yankee on, ja paljonko se maksaa?” Antti kysyi. ”Amerikassa ja 25 tonnia”, Akseli vastasi.

Sellaista rahaa ei Antilla sattunut takataskussa olemaan, joten päätettiin perustaa sadan hengen kimppa. Se sai ensin Silvia Suesta ja Muscles Yankeesta Muscles Suen ja sen jälkeen Muscles Suesta Sue’s Photon ja Boy Named Suen.

”Muscles Sue oli lahjakas, mutta vammautui, ja myös Sue’s Photo oli 3-vuotiaana valtavan lupaava. Se pisti parhaimmillaan kampoihin Elian Webille ja kumppaneille”, Antti Lahtinen muistelee.

Neljä seuraavaakin kautta Sue’s Photo suoritti kohtalaisesti, mutta viime kaudella meno alkoi hiipua. Kun kurssi ei täksikään vuodeksi kääntynyt, päätettiin myydä ruuna yhtymän sisällä eniten tarjoavalle ja lakkauttaa yhtymä.

”Aika aikaansa kutakin. Ollaan oltu suurin osa mukana 17 vuotta, ja ikää alkaa olla monella muullakin kuin vain minulla. Ison porukan sisällä oli tietysti toisenlaisiakin mielipiteitä, mutta yhtymän toimivuudesta kertoo, että saatiin tehtyä tällainen, yhteinen päätös.”

”Miten yhtymä perustettiin ja millaisilla säännöillä sitä pyöritettiin, oli jotain aivan esimerkillistä. Rahastonhoitaja-sihteeri Tuula Heikkilä ja varapuheenjohtaja Matti Ruotsalainen hoitivat yhtymän taloutta paremmin kuin monen yrityksen taloutta hoidetaan”, Antti Lahtinen kiittää.

”Jo myyntiesitteessä sanottiin, että rahaa ei voi luvata, mutta rikkautta voi. Elämyksillä ei ole etumerkkiä, ja niitä saatiin laidasta laitaan.”