Tapio Perttunen nähdään jälleen kilvanajossa. Hän ohjastaa hevosia lauantaina Lappeenrannassa yhteensä kuudessa lähdössä.

Perttusen vihoittelevat lonkat leikattiin joulukuun alussa, jolloin sairausloman pituudeksi ennakoitiin kahta, kolmea kuukautta. Kuntoutuminen on sujunut hyvin.

”Nyt olo on aivan hyvä. Olen ajanut hevosia viime viikon torstaista lähtien”, Perttunen juttelee.

Edellisellä viikolla lonkat kuvattiin Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa, ja kaikki näytti lääkärin mukaan siltä miltä pitääkin.

”Sanoi, että kaikki on paikoillaan!”

Tapio Perttunen huomauttaa, ettei ole pystynyt viiteen vuoteen pitämään jalkojaan kunnolla kärryjen jalkarampeilla. Ajolenkeillä toista jalkaa on pitänyt usein roikottaa maata kohti.

”Nyt molemmat jalat taipuvat ramppeihin”, mies iloitsee.

Vaikka kipuja ei Perttusen mukaan ole juuri tuntunut, kuntoutuminen ei ole ollut ihan niin yksinkertaista kuin hän kuvitteli.

”Pitää aina välillä ponnistaa tuolista ylös kymmenen kerran sarjoissa. Aika kovasti joutuu treenaamaan, että voimat palautuvat jalkoihin.”

Pieni paussi hevoshommista ei ole ollut pahitteeksi. Tallin oma väki on treenannut hevosia valmentajan ohjeiden mukaan, lisäksi apukätenä on ollut Risto Nenonen.

”Sitä huomasi olleensa vähän väsynyt matkamies. Tauko on tehnyt hyvää. Laitoin samalla lomalla silmätkin kuntoon, koska lukunäkö oli huono. Laserilla operoitiin. Nyt on entistä ehompi mies kaikin puolin”, Perttunen iloitsee.