Makethemark on valmentajansa Petri Salmelan mukaan umpirehellinen hevonen. 

Maharajahin poika sai Finlandia-kutsunsa kaksi viikkoa sitten Uumajassa juostun viisivuotislähdön jälkeen. Makethemark oli silloin kolmas ajalla 13,7a/2140 metriä, Diamantenin ja Muscle Hustlen jälkeen.

Valmentaja Petri Salmela sanoi Finlandia-ajon pressitilaisuudessa, että Makethemarkille oli kaavailtu tälle kaudelle kansainvälisiä koitoksia jo viime vuonna.

“Ainahan tällaisiin lähtöihin kasvaminen on oma juttunsa, mutta oli se koko nelivuotiskauden ajatuksissa, että nyt kokeillaan jotain ihan oikeita kisoja. Makethemark on tuntunut hyvältä hevoselta koko elämänsä ajan, mutta ei vielä koskaan aiemmin näin hyvältä kuin se nyt tuntuu.”

Pressitilaisuuden juontanut Lauri Hyvönen kysyi Salmeltalta, aikovatko he koettaa lauantaina jotain uusia virityksiä. Vastaus kuului, että ei missään nimessä.

“Minusta se olisi suoranaista hulluutta ja väärin hevosta kohtaan. En usko, että millään virittämisellä edes saisimme mitään lisää Makethemarkiin. Se tekee tällä hetkellä juuri sen, minkä pystyy, on niin umpirehellinen hevonen.”

Makethemark. Kuvaaja: Jussi Lähde

Makethemark. Kuva: Jussi Lähde

Lähdön kovin vastus tulee Salmelan mukaan Ranskasta.

“Kyllä ne Ranskan hevoset, jos huippuvoimissaan ovat, ovat ne kovimmat. Heavy Sound ansaitsee kaiken kunnioituksen, mutta sekin vasta tekee tuloaan kansainväliselle tasolle. Vaikka onkin jo vanhempi hevonen.”

“Uskon, että jos Makethemark saa optimaalisen juoksun ja tempo on kovaa koko matkan, niin emme me mitään statisteja ole. Minua ei yllättä, vaikka olisimme kärkijoukoissakin.”

Hevosen vakiokuski Ulf Ohlsson päätti ajaa kilpaa tulevana lauantaina kotimaansa puolella, ja Makethemarkia ohjastaa Vermossa Mika Forss. Salmela sanoi, että tietysti jollain tavalla olisi levollisempi olo, jos ohjissa olisi vakiokuski, joka jo tuntee hevosen.

“Kuitenkin, Mika on huippukuski, ja väitän, että Makethemark sopii hänelle hyvin. Tämä hevonen on minulle tärkeä ja vähän erikoinen”, Salmela sanoi.

Finlandia-ajo 2018 juostaan ylihuomenna lauantaina 5. toukokuuta. Lähdön ykköspalkinto on 110 000 euroa.

Lisää teemasta: Finlandia-ajo 2018