Ravivalmentaja Nina Pettersson-Perklén liitettiin tänään nimekkääseen kaartiin. Hänet palkittiin Vuoden ravinainen -tunnustuksella, joka edelliskerroilla on myönnetty Tuula Pursiaiselle ja Katja Melkolle.

”Kun sain kutsun, ajattelin, että onko se oikeasti tullut mulle”, siuntiolaisvalmentaja toteaa.

”Tosi upea huomionosoitus, siellä on valtavan kovia nimiä joukossa. Itse ajattelin, että hetkinen, onhan tuolla miljoona ihmistä, jotka tekevät paljon enemmän kuin minä.”

Pettersson-Perklén elää tällä hetkellä elämänsä kautta ravivalmentajana, sillä hevoset suorittavat hyvin laajalla rintamalla. Talliin on tullut tänä vuonna 17 voittoa ja palkintorahoja yli 72 000 euroa.

”Suurimmassa roolissa ovat hyvät hevoset ja hyvien hevosten takana on koko meidän tiimi, tosi hyvät hoitajat ja kengittäjä ja kaikki. Kaikki ovat niin satasella paneutuneet tähän hommaan. Myös omistajat ovat sitoutuneita, innostuneita – ja innostavia.”

Valmentaja tunnetaan siitä, että hän kilpailuttaa hevosiaan ennakkoluulottomasti myös Ruotsin puolella.

”Jos tätä hommaa lähtee tekemään, täytyy se tehdä täysillä. Mulla on paljon Ruotsissa syntyneitä hevosia, joilla on kilpailuoikeus siellä. On hyvä käydä katsomassa, missä ollaan naapurin tasoon nähden. Sinne on myös helppoa mennä, eikä se ole kauhean kallista per hevonen. Eikä tarvitse totoonkaan asti tulla, jotta saa matkarahat.”

Ruotsin ajokulttuuria Pettersson-Perklén pitää erityisen hevosystävällisenä.

”Hevoset saavat aika rauhassa juosta ja lopussa otetaan mittaa, kuka on paras. Tuntuu, että hevoset menevät eteenpäin sen jälkeen, kun ovat juosseet siellä. Onhan siellä tietysti käynyt toisinkin päin joskus, enkä mitenkään moiti Suomen ajokulttuuria”, valmentaja tähdentää.

Suunnitelmissa on myös viedä hevosia kilpailemaan talvikaudeksi Ruotsiin. Hän mainitsee puhuneensa yhteistyökuviosta Mika Forssin kanssa.

”Ja keskinäinen yhteistyömme Tom Erikssonin kanssa Vermon tallissa on sekin lähtenyt hienosti käyntiin”, Vuoden ravinainen hymyilee.

Valinnan teki perinteiseen tapaan Suomen Ravinaisten liitto ry.