Viime viikolla Suomeen Ruotsista muuttanut Justice Ås aloittaa uudesta tallista 10. heinäkuuta Forssassa.

Justice Ås kilpaili 3-vuotiaaksi asti Yhdysvalloissa kohtuullisella menestyksellä ja muutti sen jälkeen Peter Untersteinerille Ruotsiin. 4- ja 5-vuotiskaudet olivat menestyksekkäitä: varsinkin 5-vuotiaana ruuna paineli jatkuvasti kympin aikoja teki tiliäkin mukavasti.

Viime kaudella menestys hieman hiipui, ja tämän kauden kahdesta ensimmäisestä startista sitä ei tullut lainkaan. Niin Janne Mäenpää saattoi ostaa 7-vuotiaan, 258 000 euroa tienanneen ruunan Kari Lähdekorven vinkistä Suomeen.

”Juttelin hevosesta Untersteinerin kanssa, ja hänen mukaansa se ei ole missään nimessä loppuun ajettu. Eikä se siltä tunnukaan. Sillä on vaan ollut down-periodi”, Pettersson-Perklén näkee.

”Tällä hetkellä hevonen on Vermossa: ajellaan ratahiittejä ja hoidellaan jalkoja. Vaikkei se mikään hiittihai olekaan, se tuntuu niin hyvältä, että 10.7. Forssassa aloitetaan. Lähtö on sellaisille hevosille, jotka eivät ole tänä vuonna voittaneet. Siitä saadaan kuvaa, missä mennään.”

Vähän aikaisemmin talliin tullutta Mäenpään toista ykkössarjalaista Target Kronosta treenaillaan vielä jonkun aikaa. Tänään Kouvolassa Pettersson-Perklénillä on kaksi hevosta tulessa.

Religious on ollut jo pitkään niin hyvässä kunnossa, että olisi ollut eturivistä ilman muuta suosikkeja. Parhaamme tehdään nytkin, mutta 12-rata ja Kouvolan tiukat kurvit hankaloittaa tehtävää”, valmentaja pelkää.

Diori on käynyt parissa viime startissa ilman kenkiä ja jenkkikärryillä kuumana. Nyt kokeillaan ajaa kengät jalassa. Se lähtee lujaa, mutta keulasta sillä ei voi ajaa. Hyvällä selkäjuoksulla menestys ei saa koskaan hirveästi yllättää.”