Joensuun Toto4-raveihin ilmoitetun Pikkukahvelin tulevaisuuden suunnitelmat ovat jälleen avoinna.

Kesäkuun alusta lähtien tauolla hankosidevammansa vuoksi ollut Pikkukahveli oli ilmoitettu sunnuntain T4-raveihin. Oriin omistaja-valmentaja Reijo Heiskanen joutui kuitenkin jättämään oriin pois kilpailusta.

”Pikkukahvelia on lääkitty, ja siksi se ei voi osallistua. Ultrassa hankositeen yläpää oli eläinlääkärin mukaan hivenen rakeinen, joten jalkaa hoidettiin vielä”, Heiskanen kertoi.

Hän harmitteli, että ravien ilmoittautuminen ja kontrolliaika menivät maanantaina ristiin.

”Joensuun ilmoittautuminen oli aamulla kello yhdeksään mennessä, ja meillä oli tarkistuskäynti eläinlääkärillä kahdelta iltapäivällä. Olen hiitannut hevosta kuukauden verran, eikä siinä ole tuntunut tai näkynyt mitään ulospäin. Ori ei vaivaudu treenistä eikä jalkaan kerry nestettä, siksi sen ilmoitin.”

Heiskasen mukaan kyseessä on lähinnä varotoimenpide parantumisen varmistamiseksi.

”Eläinlääkäri sanoi, että jos hevonen olisi 14-15-vuotias, sen kanssa voisi jo kilpailla. Mutta koska se on 12 vuotta ja kausia vielä jäljellä, suositteli hän tauon venyttämistä ja parantumisen varmistelua.”

Pikkukahvelin kanssa tähdättiin Joensuun lisäksi syyskuun puolivälissä juostavaan Pohjoismaiseen mestaruuteen, mutta nyt suunnitelmat menivät uusiksi.

”Meillä ei ole kiirettä. Jospa ori olisi kunnossa vakikuskinsa Esa Holopaisen toipuessa polvivammastaan, pääsisivät he yhdessä palaamaan takaisin radoille”, Heiskanen naurahti.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa kuninkuusraveissa kilpaillut Pikkukahveli nousi tämän vuoden kuninkuusravirankingissa kovalla vauhdilla ennen loukkaantumistaan. Sotkamolaisoriin ennätykset ovat 21,4ake ja 22,6ke, ja se on tienannut urallaan 131 885,00 euroa.