Raviradoilla on totuttu siihen, että kilpailusuunta on yleensä vastapäivään. Forssa aikoo kuitenkin kokeilla kilpailemista toiseen suuntaan eli myötäpäivään.

Esimerkiksi Ranskassa osa radoista on sellaisia, joilla kilpailijat juoksevat juurikin näin päin. Pilvenmäen radalla kokeillaan ensimmäistä kertaa ”väärään” suuntaan juoksemista keskiviikkona 13.6. järjestettävissä harjoitusraveissa.

”Meillä on tarkoitus järjestää 2.9. ravit, joissa jokainen lähtö juostaisiin myötäpäivään”, Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen kertoo.

”Nämä harjoitusravit oli vähän vaatimuksenakin eli kokeillaan, miten tekniikka toimii ja mitä ihmiset ajattelevat tällaisesta ideasta. Näiden lisäksi juostaan toiset vastaavanlaiset harjoitusravit kuukausi ennen varsinaisia raveja. Aika innoissaan ihmiset on tuntunut olevan, mutta moni epäilee ilmoittaa omaa hevostaan mukaan.”

”Hallituksemme jäsen Juha-Pekka Vilkman on jo useamman kerran tätä puuhaillut ja olemme miettineet sopivaa ajankohtaa tälle. Syksyllä on paljon hevosia, joten päädyimme järjestämään ne syyskuussa.”

Pilvenmäki on järjestänyt aiemminkin ahkerasti muun muassa erilaisia teemaraveja.

”Nämä tapahtumat on mietitty sisääntulosta aina ravintolapalveluihin saakka ja olemme saaneet positiivista palautetta niistä. Sen takia niitä jatketaan edelleen”, Hirvonen sanoo.

Keskiviikon harjoitusravit on merkitty alkamaan klo 10.00 ja päättymään klo 12.00.