Kuninkuusraveja edeltävää viiden viikon kilpailutaukoa lukuun ottamatta Piskon Poudalla on kaikki niin hyvin kuin olla voi, valmentaja Mari Rautiainen uskoo.

Piskon Pouta oli ilmoitettu kaksi viikkoa sitten St Michel Tammatähteen, mutta siitä se joutui jäämään allergiaoireisiin annetun lääkityksen takia pois. Sen jälkeen ongelmia ei ole ollut.

”Eihän näistä luontokappaleista ikinä varmasti tiedä, mutta päällisin puolin kaikki on mallillaan. Hevonen on pirteä ja oli viime sunnuntain viimeistelyissäkin hyvä. Ihan reippaasti ajettiin, mutta sellainen kova kova ajo tietysti puuttuu”, Mari Rautiainen raportoi.

”Tämän viikon Piskon Pouta on oikein huokunut itseluottamusta. Perjantaina tultiin Ilmajoelle, ja tamma matkusti tosi hyvin. Se otti lakeudet haltuun.”

”Henkisesti ollaan vahvoja kaikki muutkin. Viime vuonnahan kaikki oli meille kaikille uutta”, Mari mainitsee.

Kaikki meni silloinkin niin hienosti, ettei muutoksia tarvitse täksi vuodeksi tehdä. Piskon Poutahan sijoittui kokonaiskilvassa hienosti kolmanneksi.

”Koitetaan tehdä kaikki mahdollisimman samalla tavalla kuin silloin. Ainoa muutos on, että tultiin jo perjantaina, se sopii hyvälle matkustajalle ja yöpyjälle. Lahteen mentiin vasta lauantaiaamuna.”

”Keväällä hevonen tuntui menneen viime vuodesta eteenpäin, mutta katkonaisen kesän jälkeen virettä on nyt tietysti vaikea verrata. Mutta ainakin henkisesti vahvemmalta Piskon Pouta nyt tuntuu”, Rautiainen jatkaa.

St Michel Tammatähden jäätyä ajamatta kovaa aikaa ei tältä vuodelta ole, ja siksi Piskon Pouta starttaa avausmatkoille takarivistä.

”Se voi olla ihan hyväkin. Hyvin Piskon Pouta sieltäkin lähtee, ja voi olla vaikka rauhallisempi”, Mari Rautiainen pohtii.

”Kun hevonen on suoritusvarma ja menee kaikki matkat, niin hyvää sijoitusta sillä lähdetään taas hakemaan. Mutta ennen kaikkea nautitaan – jo mukaan pääsy on niin suuri saavutus.”

Seinäjoen kuninkuusravit starttaavat lauantaina poni-montén Suomen mestaruudella kello 12.30 Ravilähdöt starttaavat 13.30, ja kuningatarkilvan avausmatka ajetaan 16.35.

Lue myös: Piskon Pouta ilmoitettiin Seinäjoelle – ”Poisjäänti oli varotoimenpide”