“Puuställin häät Härmässä” kappaleen mukaan Härmässä häät oli kauhiat ja niissä jopa juotiin ja tapaeltihin. Juhannuksena mittaa otetaan huomattavasti sivistyneemmin, hevosten taustajoukot tosin laittavat juoksuja ennakoidessaan jo sanalla koreasti.

Lämminveristen lauantain T76-kierroksen avaavaa kultadivisioonakarsintaa pidetään ennakkoon myös lämminveristen rataennätyskokeena. Seitsemän hevosen lähdössä nähdään tukku kokeneita ravureita.

“Odotukset on korkealla. Pitch Command ei ole vielä Seinäjoen ennätysjuoksun kunnossa, jos olisi niin muilla ei olisi mitään sanottavaa. Vastus ei ole paha, minun mielestäni vastassa ei ole kovia hevosia”, Reima Kuisla psyykkaa.

Kuislan mukaan Pitch Command on tauon aikana saanut hieman kiloja lisää. Hevosella ajetaan tänään torstaina vetoja. “Vanhempi hevonen on ajettava erilailla kuin nuoremmat. Koetetaan saada sille aukinaanen olo lauantaiksi.”

I Won´t Dance on nopea ja avaa kovaa mutta ei minun mielestäni ainakaan Ruotsin starteissaan kestänyt prässiä. Pitch Command on sentään mennyt Brad de Veluwesta prässäämällä ohi.”

Kuislan tallin toinen hevonen Oracle on jäänyt lauantain startista pois kuumeen takia.

I Won´t Dancen valmentaja Jalmari Svartin mukaan hevonen oli torstaiaamuna Vermon keskiviikkoisen startin jälkeen virkeä.
“Sain juuri kuulla että se tuli viimeiset neljäsataa metriä 06-vauhtia. Viimeisen kierroksen se taisi juosta yhtä lujaa kuin Korven Pekan Twigs Voici, hetkin kovempaakin”, Svart kertoo.

Kouvolassa sunnuntaina ensimmäisen Suomen starttinsa juossut Antti Ojanperän tallin Maffioso Face on valmentajan mukaan kotiutunut hyvin uusiin ympyröihin. “Rento kaveri ja näyttää olevan hyvillä mielin. Ihan ylikylän hevosia ei ole vastassa, lähtöratana kasirata on tietysti se mikä se on. Toivotaan että edellinen startti vei hevosta eteenpäin, sellainen tuntuma ainakin on”, Ojanperä kertoi tänään torstaina Maffioso Facen rattailla istuessaan. Maffioso Facea ohjastaa Härmässä Ari Moilanen.

Matias Salo ei ollut aivan tyytyväinen Oniriquen esitykseen Kymi Grand Prixissa. “Pieni kysymysmerkki jäi, hevonen ei ollut mielestäni yhtä hyvä kuin aiemmissa starteissa. Nyt lähtöpaikka ja seura on mieluinen. Jukka Torvinen saa ohjeet ajaa aivan sen mukaan miltä hevonen tuntuu.”

Onirique on Salon kertoman mukaan huilaillut sunnintain startin jälkeen ja käy valjaissa vielä tänään torstaina.

Ossi Nurmosen valmentama ja Iikka Nurmosen ohastama Blue Porche saapuu Härmään nousukunnossa. “Matka ei suosi, parempi tämä olisi täydellä matkalla, toisaalta vastuskaan ei ole paha. Tämä tykkää mennä tasaista kovaa koko matkan, taktiikkajuoksut eivät oikein onnistu. Nyt saatiin pitkästä aikaa hyvä lähtörata”, Ossi Nurmonen kertoo.

Nurmonen viimeisteli Blue Porchen tiistaina. “Hevonen oli oikein hyvän tuntuinen.”

 

Lisää teemasta: Nordic King