Mauri Jaaran valmentama 9-vuotias ruuna Willy Wingston jouduttiin lopettamaan pahan hankosidevamman vuoksi.

Willy Wingston starttasi viimeisen kerran heinäkuun lopulla Oulussa ja oli jo ilmoitettu 3.8. Rovaniemelle, mutta sitten valmentaja huomasi toisen takajalan turvonneen.

”Oulun startin jälkeen eläinlääkäri tarkasti hevosen ja vasemmasta takasesta löytyi 50 prosentin hankosidevamma. Samassa jalassa on koko uran ajan ollut vähän sanomista. Hevonen oli jo sen verran iäkäs, ettei alettu sitä enää kiusaamaan. Toipuminen olisi kuitenkin kestänyt. Parempi päästää vihreämmille laitumille”, hevosen omistajakimppa Ämmäkoski Horse Clubin edustaja Petri Lappalainen kertoi.

Willy Wingston aloitti kilpailemisen vuonna 2014 ja ehti startata 104 kertaa statistiikalla 36-14-16. Ennätykseksi kirjattiin 12,5aly. Ruuna kilpaili ja menestyi erityisesti Pohjois-Suomen radoilla. Voittorahoja se keräsi 89 746 euroa.

Ruuna tuli Mauri Jaaran valmennukseen vuonna 2018. Ämmäkoski Horse Club osti sen vuonna 2013, jolloin hinta oli vaatimattomat 1 500 euroa.

”Hinta ei tässä tapauksessa kertonut totuutta. Hevonen tarjosi meille hienon elämysmatkan. Samanlaista tuskin tulee heti vastaan”, Lappalainen huokaisi.