Landen Paukun 12 voiton putki on jo sinänsä suuri harvinaisuus, mutta se, että hevonen kilpailee läpi varsavuosiensa ikäluokan ykköstasolla ilman ainuttakaan tappiota, on oikeastaan ainutkertaista.

Vastaavalla voittoputkella uransa on aloittanut viimeksi Pihlajan Aaroni, joka voitti 13 kertaa putkeen ennen kuin laukkasi kriteriumin finaalissa hylkäykseen. Sitä ennen Pihlajan Aaroni oli ehtinyt voittaa kolmevuotiskauden neljä starttiaan sekä kaikki nelivuotiaiden siihen asti ajetut suurkilpailut.

Tämän kauden nelivuotisvaltias Parvelan Retu on voittanut 12 kertaa putkeen, mutta se aloitti uransa kolmossijalla. Ikäluokan 2013 valtias Vixus taas aloitti kahdella voitolla, mutta on voittanut enimmillään ”vain” kolmesti putkeen.

Aikaisempien vuosien tähdistä Ellin Sisu voitti uransa 13:sta ensimmäisestä startista 12, mutta kärsi tilastotappion uransa kuudennessa startissa, kun se jäi Pikkupelimannissa laukan kanssa kolmanneksi. Ilman laukkaa Ellin Sisu kohtasi parempansa ensimmäisen kerran Pikkukunkussa.

Kokonaisuutena Landen Paukun varsavuosien saavutuksia voi verrata aikansa ihmevarsa Cameroniin. Se voitti kolmevuotiaana kaikki kolme starttiaan, nelivuotiaana kuudesti seitsemällä yrityksellä ja viisivuotiaana neljästi kuudesta startistaan. Cameronin kolmen ensimmäisen kilpailukauden luvut olivat siis 16 starttia ja 13 voittoa, joukossa mm. kriterium sekä derby. Ilman hylkäystä Cameron koki viisivuotiskautensa loppuun mennessä vain yhden tappion.

Oman vuotensa varsatähti Gilbert taas aloitti uransa viidellä voitolla, hävisi sitten laukanneena kertaalleen ja voitti sen jälkeen kahdeksan kertaa putkeen.

Vanhemmista tähdistä huimalla voittoputkella ovat aloittaneet nelivuotiskautensa kaikki 17 kilpailua voittanut Ponseri sekä Vilo I, joka menehtyi viisivuotiaana juostuaan urallaan 11 starttia ja yhtä monta voittoa.

Lämminveripuolella huikeilla voittoputkilla ovat aloittaneet kaikki 19 starttiaan suomalaisomistuksessa varsavuosinaan voittanut Monster Of Speed sekä Ebony Eyes, joka voitti uransa 15 ensimmäistä kilpailua.

Perjantailehden ratsastuksessa kerromme oman tiensä kulkijasta Hanne-Mari Kiutusta, jonka edistymishalu yllättää. Lisäksi selvitimme, mitä pitää tietää ja ottaa huomioon vuokrahevosmarkkinoilla.

Ajankohtaisuutisissa avaamme Jokimaan hevosurheilukeskuksen biokaasuhankkeen kohtaamaa kansalaisvastustusta.

Tutustumme myös Miia Salmiseen, Jussi Hautaseen ja ennakoimme laajalti viikonlopun suurinta kotimaassa ajettavaa ravilähtöä, Pohjoismaiden mestaruutta.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.