Polara yksinkertaisesti vei perinteisen Erkon Pokaalin nimiinsä – aivan käsittämättömällä suorituksella.

Kirpakassa kevätsäässä juostu perinteinen Erkon Pokaali oli raviurheilua parhaimmillaan. Polara kiihdytti heti keulaan ja kellotti sekä ensimmäiselle puolikkaalle että ensimmäiselle kierrokselle uskomattomat ajat 19,0. Vauhti tasoittui kolmannella puolikkaalla, mutta vain vähän ja loppu mentiin taas kovaa. Ruuna sai matkan varrella prässiä niin Välähdykseltä kuin Pyörylän Paronilta, mutta vastasi jälkimmäiselle loppusuoralla vahvasti. Costello uurasti kolmatta lähes koko lähdön, ja puristi raskaan juoksun päätteeksi kolmanneksi.

Polara ja sen osaomistaja-ohjastaja Antti Tupamäki sai raikuvat aplodit useaan kertaan maaliintulon jälkeen ja seremonioiden aikana. Toinen omistaja Janne Tiainen hyppäsi ja tuuletti riemuissaan.

“Mahtavaa, aivan mahtavaa ja mahtava hevonen!” Tiainen nauroi ja sai vastaanottaa onnitteluja joka suunnalta. “Ei tässä muuta osaa sanoa.”

Voiton myötä ruuna sai kutsun Härmässä juhannuksena järjestettävään Nordic Kingiin. Tupamäki otti menestyksen ulkoisesti tyynesti, mutta kertoi poppoon juhlistavan hevosta kotiinpaluumatkalla.

“Tämä on urani paras voitto, ehdottomasti. Hetken aikaa varmaan menee asian sisäistämiseen. Se, että hevonen menee alta kahtakymppiä koko kierroksen, on jotain uskomatonta. Tämä oli sen kovin lähtö koskaan, parhaat hevoset vastassa ja sitten tällainen suoritus.”

Edellisessä startissaan Mikkelissä Polara laukkasi alussa ja jäi muista.

“Lähtöpaikka oli huono, ja nuoret hevoset pitivät lyhyellä matkalla kovaa vauhtia. Ei siinä ollut oikein mahdollisuuksia.  Lisäksi Polaralla on ollut pientä jännetuppien turvotusta rasituksen vuoksi, mutta niitä on saatu hoidettua. Tänään hevonen oli taas hyvä ja ihan suora myös radalla.”

Tupamäki ja Tiainen suunnittelevat seuraavaksi koitokseksi Elitkampenia, joka juostaan 28. toukokuuta Elitloppet-viikonloppuna.

Lisää Polarasta ja taustajoukoistaan seuraavassa Hevosurheilussa 10.5.

 

Päivitetty klo 16.20: lisätty tieto Nordic Kingin kutsusta.