Raviratojen uuttera ruuna Por Nie Rock loukkaantui keskiviikkona Vermossa. Tänään Teivon klinikalla diagnoosiksi varmistui hankosidevamma.

”Katselin lähtöä teeveestä ja tuumin, että hevonen ei ottanut vauhtia normaalisti. Niemisen Markku soitti illalla, että näin siinä kävi. Urheiluvammahan tuo oli. Mitään ei varsinaisesti ole rikki, eikä murtumia löytynyt, mutta hankoside on revennyt kunnolla, ja tokkopa se enää tulee siihen kuntoon, että voisi kilpaa ajaa”, hevosen omistaja Aki Porhio kertoo.

8-vuotiaan Por Nie Rockin ennätys on 11,1aly ja voittosumma 139 753 euroa. Se on juossut yhteensä 196 starttia totosijoin 20-19-29.

”Tänne kotio se nyt tulee, ilman muuta. Olen puhunut jo aikoja sitten hoitajan (Noora Tuula) kanssa, että voin antaa sen hänelle. Tehdään niin, että hevonen tulee meille eikä siitä tarvitse maksaa hoitomaksuja. Se pääsee syntymäkotiinsa emänsä New Grove Panaman ja siskonsa Por Nie Soulin  kanssa samaan laitumeen.”

Reipas ruuna on kerännyt Porhion mukaan itselleen vuosien mittaan laajan fanijoukon.

”Sillä olisi kyllä vielä ollut annettavaa raviradoilla, Porissa se tikkasi maililla hienosti kolmanneksi.”

Kilpakentillä Porhiolla riittää kiintoisaa seurattavaa, sillä starttiin ovat lähiaikoina tulossa hänen osaomistamansa, Amerikan-tuonti Lights Out Alice ja oma kasvatti Por Nie Blues.

”Lissu starttaa ihan kohta, se menee pirun hyvin”, Porhio kehaisee.