“Aivan valtava helpotus niin meille kuin varmasti kaikille muillekin lehdentekijöille Suomessa”, Hevosurheilun päätoimittaja Jussi Lähde kuvaa toimituksen tunnelmia, kun tieto postilakon päättymisestä tuli.

“Toisena vaihtoehtona olisi ollut varmasti totaalinen postinjakelun katkeaminen useiksi viikoiksi ja jopa pidemmäksi aikaa. Se olisi iskenyt koko suomalaiseen raviurheiluun, ja ennen kaikkea aiheuttanut tilaajille kohtuuttomasti harmia ja mielipahaa”, Lähde pohtii.

Hevosurheilu ilmestyy vielä kuluvan viikon keskiviikkona 2. joulukuuta kaksoisnumerona.

“Tähän on useampi syy. Postin jakelu ei palaa heti normaalin sujuvaksi, ja perjantain lehti ei maanantaina tai tiistaina postilaatikkoon kolahtaessaan juurikaan lukijaa lämmitä. Tämän lisäksi keskiviikon kaksoisnumeron valmistuminen on jo varsin pitkällä. Näin saamme tämän viikon sisällöt varmimmin tilaajille tämän viikon aikana.”

Lähde kiittelee tilaajien ymmärrystä postilakosta johtuvien kaksoisnumeroiden kohdalla.

“Asiakaspalvelun ja toimituksen puhelimet ovat soineet paljon. Ihmiset ovat olleet yhtä aikaa ymmärtäväisiä, mutta samalla syvästi huolissaan siitä, millainen postinjakelun tulevaisuus Suomessa on.”

Hevosurheilu jatkaa verkossa luettavan näköislehden vapaata ja ilmaista lukumahdollisuutta loppuviikon ajan.

“Postin kulku palaa arvioiden mukaan normaaliski tulevan viikon aikana”, Lähde kertoo.

Näköislehden lukijaksi pääset tämän linkin kautta.

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi tänään Twitterissä, että riidan ratkaisun elementtejä olivat muun muassa muutosturvan uusi malli ja työvoiman käyttötapojen jousto.