Psykoterapeutti ja kengitystä harrastava hevostilallinen Harri Virtanen luotaa perjantainumerossa raviohjastamisen luonnetta urheilupsykologian kannalta.

“Ei voi aivan sanoa, että menen tiedottomaan tilaan, pois tästä maailmasta, mutta jollakin tapaa olen omissa ajatuksissani. Viimeistään kun laitan kypärän päähän, olen täysin kilpailumoodissa.”

Näin sanoo ajajaliigan kärkinimi Hannu Torvinen arvioidessaan kilpailijana omaa suoritustaan.

Psykoterapeutti Harri Virtanen toteaa, että nykyään on ymmärretty, että kokonaisvaltaiseen suoritukseen vaikuttaa valmistautuminen, koko päivä.

“Miten tulee kilpailupaikalle, onko kiire, antavatko yksityiselämän asiat tilaa kilpailuun keskittymiselle, millaisia ovat toimet juuri ennen itse suoritusta. Se on valtavan iso paketti, eikä ala vasta siitä hetkestä, että lähdet penkiltä vaikka heittämään keihästä”, Virtanen toteaa.

Kilpailupaikalle tullessaan esimerkiksi Hannu Torvinen alkaa siirtyä kilpailutunnelmaan.

“Minulle on joku sanonut, että olen niin ylimielinen. Ei se ole sitä. Jos joku jää morjestamatta, niin se johtuu siitä, etten siinä tilassa vaan huomaa häntä”, Torvinen kuvailee.

Koko kiintoisa artikkeli on luettavissa perjantainumerosta, jossa vertailua kengittä ja kengillä ajamisesta, veturinkuljettaja ja harrastajavalmentaja Kimmo Kuusiston kokemukset valmentamastaan Shamelessista suhteessa hiihtouraansa ja asiaa ponivalmennuksesta Nina Hännisen silmin.

Ratsastuksessa tutustutaan SRL:n jäsenmäärän suuntaan, belgialaisen ammattiratsastaja Viktor Daemin painopisteisiin ja kuolainvertailuun – fysiikan tohtoriopiskelija Jiyeong Kimin mielestä kuolaimet perustuvat perusfysiikkaan.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.