Joensuun Mailassa pesäpallon Suomen mestaruuden tänä vuonna voittanut Juha Puhtimäki ohjasti osaomistamansa Johnny Flamen toiseksi lauantai-iltana Lappeenrannan raveissa.

Toden teolla raviurheilusta syttynyt Puhtimäki tarjoili Johnny Flamelle nätin sisäratareissun, jonka jälkeen 4-vuotias ruuna spurttasi toiseksi, mutta ei kyennyt uhkaamaan lähdön voittanutta Menino Bonitoa.

”Hyvä fiilis jäi”, Puhtimäki kommentoi tyytyväisenä. ”Mukavaa hommaa oli jälleen. Rupeaa olemaan jo ajamista eikä pelkästään selviytymistä. Nyt pystyy jo keskittymään siihen mitä tekee. Ainut mikä jäi tänään harmittamaan oli, että ammattikuskilla olisi ollut saumat voittoonkin. Hevonen on nyt todella hienossa kunnossa.”

Startti oli Puhtimäelle uran kahdeksas ohjastajana ja kakkossija miehen toinen kerta kolmen joukossa.

”Nyt osaa luottaa koko ajan enemmän ja enemmän hevoseen. Itselläni ei ole varsinaista hevosmiestaustaa, mutta pikkuhiljaa on päässyt ajamiseen kiinni.”

Tulevaisuudessa miehen suunnitelmissa on ajaa enemmänkin kilpaa.

”Tarkoitus olisi ajaa ainakin 15 starttia, jotta ei tarvitsisi aina katsoa ykköspalkintoa, että pystyykö ajamaan.”

Puhtimäki kertoo myös valmentamisen kiinnostavan, mutta pesäpallon viedessä suuren osan ajasta ei hän pysty keskittymään siihen täysipainoisesti tällä hetkellä.

”Ei treenaamiseen pääse kunnolla kiinni niin kauan kuin pesäpalloa pelaa, se on niin totista touhua. Olen itselleni vielä niin ankara, että en osaa valmentaa puolivaloilla. Opetellaan hevosen kanssa olemista näin talvisin, kun on hieman enemmän aikaa ja katsotaan mitä uran jälkeen tapahtuu.”

Puhtimäki tunnetaan myös pesiskimpan vetäjänä. Kimpalla on tällä hetkellä kaksi hevosta omistuksessa, Kevinin Tähti ja Carleman.