Petri Lahti-Luopa Kaustiselta on ostanut 9-vuotiaasta nousevasta suomenhevosoriista Tuurin Toivo puolet. Toiset puolet säilyvät edelleen hevosen aiemmin kokonaan omistaneen jyväskyläläisen Rainer Hedmanin omistuksessa.

“Hyvät hevoset kiinnostavat aina”, Petri Lahti-Luopa sanoi oston syyksi. “Erityisesti viime aikoina Tuurin Toivon juoksuja on tullut seurattua erityisen tarkasti.”

Kaustisen Elementtivalmiste Oy:n omistaja Petri Lahti-Luopa on ehtinyt olla noin 20 vuotta raviurheilussa mukana ja omistaa jo kymmeniä eri hevosia. Viime vuonna erityisesti 10 kertaa 13 kilpailustaan voittanut 6-vuotias ori Novan Voitto sai usein hänet voittajaseremonioihin.

“Ihan setelirahalla kauppa Tuurin Toivosta tehtiin. Ei tällaisia hevosia kolikoilla saa ostettua”, Lahti-Luopa naureskeli, mutta väisti kertomasta kauppahinnasta tarkemmin.

“Mielestäni Tuurin Toivo on mennyt Seppo Suurosen valmennuksessa niin hyvin, että annetaan hevosen jatkaa samassa tallissa”, uusi omistaja tuumi.

Kysyimme myös Seppo Suurosen mielipidettä 9-vuotiaasta Tuurin Toivosta.

“Hevosella on hyvät näkymät. Se on tehnyt hyviä startteja tasaisesti. Hevonen paranee vuosi vuodelta kuin viini vanhetessa.”

“Olen oikein tyytyväinen Tuurin Toivoon. Nyt se saa pari viikkoa huilata ennen seuraavaa kilpailua. Se kehittyy koko ajan eteenpäin.”

Miten lähellä se on tällä hetkellä avointa tasoa?

“Se ei ole enää kaukana. Avoimen tason hevosia vastaan voisi aloittaa kilpailemisen, jos hevosen lähtönopeus kehittyisi paremmaksi. Tietysti muutenkin on järkevää nousta omien sarjojen kautta ylöspäin.”