Keskiviikon Hevosurheilu tutustuttaa lukijat Suur-Hollola-ajon voittajan Ranch Kellyn kasvattajaan Katri Rantalaan.

Asikkalassa vaikuttavan Rantalan kasvattamat Ranch-hevoset ovat hyvässä maineessa. Siihen nähden hän itse on jäänyt vieraaksi suurelle osalle raviurheilun ystävistä. Tämä on ollut ainakin osin hänen oma valintansa. Siitä osoitus nähtiin Suur-Hollolan voittajaesittelyssäkin, jossa hänen kasvattinsa Ranch Kellyn voitettua Rantala yritti lymyillä Suomen Hippoksen puheenjohtajan Juha Rehulan hartoiden takana.

”Koitin siellä pakoilla Hyvösen Lauria”, Rantala nauraa. ”Hän haastatteli pitkään Luttisen Annea ja Torvisen Hannua. Kun Lauri hyppäsi lavalta pois, huokaisin jo helpotuksesta. Selvisin. Mutta hän vain kiersikin podiumin ja pomppasi viereeni mikrofoninsa kanssa. Pelkäsin, etten saa sanaakaan. Olin juuri itkenyt ja pelkäsin kysymystä; miltä nyt tuntuu.”

Tänä vuonna Katri Rantala saa juhlia neljännesvuosisataa kasvattajana. Tämän kauden kasvattajatilastoa johtavan Rantalan 70 kasvattia ovat tienanneet yhteensä jo hyvän matkaa toista miljoonaa euroa. Vaikka Rantala ei välitä valokeilan osumisesta itseensä, niin oman ja kaikkien muiden ravihevoskasvattajien työn arvostusta hän kaipaa.

Lue lisää lehdestä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.