Sunnuntaina juostavan isopalkintoisen Grand Prix de Sud-Ouestin osallistujajoukko on lähtölistan kirjoitusta edeltävinä päivinä kutistunut suorastaan dramaattisesti.

Jäljellä on enää alle puolet alkuviikolla kerrotuista.  Ja tuokin lista on ilmeisesti hieman “optimistinen”.

Isorahaisin on luonnollisesti hirmuinen Aubrion du Gers,  viime vuoden voittaja. Sen jälkeen tulevat kansainväliset Uza Josselyn, Carat Williams , Une Serenade ja Rocky Winner.  Ja 7 muuta, joukossa Ranch Kelly. Aubrion du Gersiä vastaan uskaltautujia on niin vähän, että Uza Josselynin valmentaja Rene Aebischer on saamassa mukaan toisenkin hevosensa, “vain” alle 180 000 tienanneen Capraion.

Kuskeja ei ole vielä ilmoitettu kuin muutamille.  Vaikka Ranskan listoilla asiaa ei kerrotakaan, me tiedämme, että Kellyä ajaa Hannu Torvinen.

On mahdollista että torstaina, kun lopullinen lista julkistetaan, se kutistuu vielä entisestään.

Sitä mukaa kun Ranch Kellyä isorahaisempia jää pois,   paranevat mahdollisuudet, että tamman lähtönumero arvotaan eturiviin, sillä sinne pääsee 8 isorahaisinta.

Sunnuntaiksi alueelle on luvattu kaatosadetta. Näyttää siltä, että kesä Ranskassa päättyy ensi lauantaina.  Bordeaux’ssa lauantain 28 asteen helteistä laskeudutaan tämänhetkisen sääennusteen mukaan kymmenen astetta kylmempään säähän.

Anne Luttinen kertoo, että Kelly on juossut kurakelilläkin, mutta nyt hänellä on nyt hieman päänvaivaa, sillä hän joutuu huomiseksi torstaiaamuksi päättämään kengityksen.

“Ilman etutöppösiä”, hän suunnitteli tänään keskiviikkoiltana klo 20.40.

Hevosurheilu kertoi Ranch Kellyn Bordeaux’n suunnitelmista viime sunnuntaina.