Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuneessa rahtikoneessa matkasi kokemattomia hevosia ja kokeneita hevosenoitajia.

“Siihen nähden, että suuri osa hevosista oli lentokuljetuksessa ensimmäistä kertaa, matka sujui todella hyvin. Nämä vaikuttavat olevan kaikki perusfiksuja hevosia”, Karoliina Oinonen kertasi matkan tunnelmia. Ranskalaisen ravivalmentaja Fabrice Souloyn tallilla pitkään työskennellyt Oinonen kiitteli tallin Vincennesiä ja Moving Onia hyviksi matkantekijöiksi ja saman saattoi havaita, kun hevoset pitkän matkapäivän jälkeen pääsivät hieman ennen iltaseitsemää Vermon vierastallille. Oinonen ei itse enää osaa aivan tarkasti sanoa kuinka monta lentomatkaa hän on hevosten kanssa tehnyt. “Yli parikymmentä ainakin”. Oinosen omaan työreissuun iloa tuo myös oman perheen tapaaminen. “Siskot laitoin jo töihin tavaroita kantamaan, äiti ja isäkin ovat tulossa”, Oinonen naurahtaa.

Finlandia-ajo saapuminen 0515 jlä 046

Hevosten purku lentokentältä saapuneesta kuljetusautosta oli juuri niin rauhallinen ja maltillinen toimenpide kuin se helpoimmillaan voi olla. Kaikesta päätellen ja hevosenhoitajien kertoman mukaan matkustaminen ei tule vaikuttamaan Ranskasta saapuneiden hevosten huomisiin kilpailuesityksiin.

Soulouyn tallin väestä lennolla oli myös Elina Kupiainen. “Itselleni hevosten lentokuljetus oli vasta toinen. Onhan nämä melkoisia päiviä mutta kaikki on mennyt todella hyvin.” Kupiainen on työskennellyt Souloylla kaksi ja puoli vuotta. Edelliset viisi vuotta hän työskenteli Italiassa Gubellinin tallilla. Suomessa Kupiainen hankki aikanaan kokemuksia niin Markku Niemisen kuin Tuomas Korvenojan talleilta. “Hevoset ovat asettumassa talliin oikein hyvin, niistä näkyy että ne viihtyvät, ne syövät ja juovat hyvin ja vaikuttavat pahnoihin tyytyväisiltä”, Kupiainen kertoo.

Lisää teemasta: Finlandia-ajo