Kouvolassa juostiin torstaina tasokkaat Triplatonni-ravit. Valmentaja Marko Heikarille oman radan palkintorikas kilpailupäivä oli kovasti mieluinen.

Kun kotiradalla juostaan torstai-iltana viisi lähtöä 3 000 euron ja neljä lähtöä 2 000 euron ykkösellä, harvapa raviurheilija asiasta pääsee nurisemaan.

“Koen sen suurena piristysruiskeena meidän alalle”, Heikari kiittää. “Tosi tervetullut asia, että on iltaraveja, joissa on kunnon palkinnot. Jos vaikka alana lähdettäisi pikku hiljaa nousuun monen vuoden alamaissa olon jälkeen.”

Tunnelma Pohjois-Kymenlaakson pakkasillan raveissa oli Heikarin mukaan positiivinen. Yleisömääräksi kirjattiin 912 henkeä.

“Hyvätasoiset lähdöt ja kyllä se urheilullinen taso aina piristää myös varmaan sitä katsojapuoltakin. Kyllähän se palkintotaso on se ainoa oikea keino saada tätä asiaa ylöspäin, kun siitä hyötyy kaikki kasvattajista alkaen, koko kenttä.”

Heikarin valmentama Divo (Make It Happen) pääsi lähes tuplaamaan voittosummansa. Nelivuotias ori teki rehdin juoksun kuolemanpaikalta ja tienasi uransa ensimmäisellä voitollaan 2 000 euroa.

“Että osuikin sopivaan paikkaan”, Heikari hymyilee. “Se teki oikein hyvän juoksun. Itse odottelin, että se olisi sijoilla 3-4, mutta jo lämmitys toi positiivista ajattelua itselle. Se oli siinä pirteä ja startissa hyvän tuntuinen. Kuolemanpaikka ei ole sillekään hevoselle hyvä, mutta se lankesi sitten meille. Ajettiin vain maksimitulosta ja se tosiaan saatiin.”

Heikarin Vermon-valloittaja Merry Adventurer jäi paljon pelattuna hevosena Toto4-pelin avanneessa 1600 metrin ryhmäajossa sisäradan syövereihin, mutta tuli tilaa saatuaan loppua ahnaasti.

“Se meni vähän niin kuin pelkäsin, että se ei ole riittävän nopea startista. Ei päästy ulos kuin loppusuoran alussa ja matkaa oli liian vähän jäljellä. Se kiri oikein hyvin kolmanneksi. Hevonen teki kovan juoksun.”

“Starttinopealla hevosellahan ykkönen on hyvä paikka, mutta toi on vielä enemmän jaksava kuin nopea. Tulos oli loppujen lopuksi kuitenkin aivan hyvä ja kun oli niin hyvät palkinnot, 900 euroa kolmannesta sijasta. Se palkinto oli kuin normaali iltaravien ykkönen.”

Heikarin valmentama raviliigahevonen Despina oli viime vuonna Kouvolan voitokkain ja päätti kautensa joulukuussa Nuorten sarjan täysosumaan. Starttia sille katsellaan tällä tietoa keväällä.

“Hevonen jaksaa hyvin”, Heikari luonnehtii. “Ollaan ajettu ihan lihaskuntoa. Kevään korvalla tullaan takaisin kilpahommiin. Rakennetaan hevosta vielä.”

“Hyvillä mielin lähdetään nelivuotiskauteen. Se teki oikeinkin hyvän kolmevuotiskauden, kuitenkin 7 starttia ja voitti niistä 5, en tiedä onko lupa enemmän toivoakaan. Tosi hieno asia liigalaisille, että se on jo nyt antanyt niitä elämyksiä, mitä hevosenomistaminen voi parhaimmillaan tarjota.”

Seuraavat Tuplatonniravit juostaan maanantaina 20.2. Jyväskylän Killerillä ja Triplatonni-ravit torstaina 16.3. Jokimaalla.