Pelimuodot poistuvat ravitapahtumien nimistä maaliskuun alusta lähtien.

Muiden muassa Toto4- ja Toto75-ravit jäävät virallisina niminä historiaan tästä päivästä lukien. Jatkossa ravitapahtumat nimetään niin sanotusti urheilu edellä.

”Haluamme nostaa urheilun ja tapahtuman vahvemmalle jalustalle, vaikka peli on edelleen tärkeä osa tapahtumasisältöjä”, Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelainen taustoittaa muutosta.

”Tämä on yksi toimi urheilu- ja tapahtumakokonaisuuden selkeyttämiseksi, ja pitkällä tähtäimellä sillä pyritään vaikuttamaan myös raviurheilun mielikuviin. Uudistus liittyy myös Kavioliigaan valmistautumiseen”, hän jatkaa.

Uudella nimeämiskäytännöllä varaudutaan myös mahdollisiin lainsäädännön tulkinnan muutoksiin. Ravipäivän pääpelit voidaan tuoda edelleen esiin muun muassa mainonnassa, mutta erillään tapahtuman nimestä.

Viikon pääravit kulkevat Ravilauantai-nimellä Kavioliiga-ravien ensi syksyn starttiin saakka, ja yksittäisinä kertoina sen jälkeenkin. Entiset Toto75-finaalit tottelevat jatkossa Divisioonafinaalit-nimeä, Kavioliiga taas huipentuu Kavioliiga GP:hen.

Vermon Toto64-ravit tehdään tutuksi ’Vermon keskiviikkona’, kerran kuukaudessa pääradalla ajetaan ’Kuuma keskiviikko’. Magic Monday jatkaa entisellään.
Ns. tavallisten arkiravien terminä on jatkossa vain ’Ravit’, jos niihin ei liity mitään erityistä teemaa. Kesäravit-nimi on vain kesäratojen käytössä.

Yhteistyökumppani voidaan muutoksen jälkeenkin liittää ravien nimeen mm. ravi-isäntänä.