Vermon ravit näkyvät jo totutusti klo 15.15 alkaen kanavapaikalla 26. Selostajaäänenä kuullaan Marko Lähteenmäkeä, joka ylittää tänään yhden virstanpylvään.

”Laji on itselle rakas ja antanut paljon, niin ehkä se on ok, että juhlitaan työn merkeissä”, tänään 50 vuotta täyttävä Marko Lähteenmäki naurahtaa.

Hän selostaa Pasilasta Vermon ravit TotoTV:n kaikkiin feedeihin, myös Hevosurheilun ja Maaseudun Tulevaisuuden sponsoroimiin television ilmaisiin lauantailähetyksiin.

Marko Lähteenmäki aloitti ravien selostamisen jo alle 20-vuotiaana Killerin raveissa. Muutama vuosi sen jälkeen hän aloitti Markku Heikkilän pyynnöstä myös tv-lähetyksissä, joissa hän on jatkanut monessa eri roolissa.

Vuodet ovat vierineet ja aika on muuttunut myös totopelien osalta.

”Pelimarkkinoilla on järkyttävän kova kilpailu. Suomessa taitaa olla maailman taitavimmat totopelaajat suhteutettuna pooleihin. Ennen aktiivisella raveissa kävijällä oli etu muita pelaajia vastaan. Nyt tieto on niin näppärästi saatavilla ja meillä on ammattitaitoisia vihjetoimittajia”, Lähteenmäki summaa

Hevosenomistajapohjan säilyttämisen Lähteenmäki näkee raviurheilun kovimpana haasteena. Hän peräänkuuluttaa norminpurkutalkoita.

”Rajoitteita mahdollisimman vähän. Kotimaista kasvatusta mutta myös tuontihevosia tarvitaan”, kymmeniä hevosia omistanut ja nyt ystävien kanssa 2-vuotiaan suomenhevosvarsa Huuliharppukostajan kehitystä seuraileva Lähteenmäki sanoo.

Tuttuäänisen syntymäpäivänsankarin selostamaa ravilähetystä voi katsella esimerkiksi kanavapaikalla 26. Lähetyksen jakelusta vastaavan Digitan mukaan useimmat vastaanottimet etsivät uudet tv-kanavat automaattisesti. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia kanavien uudelleen virittämisen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta.