Juntti-Jussi avasi Joensuun sunnuntain. Hevosurheilu päivittää artikkelia sunnuntain ravien edetessä. 

Laukaalainen Antti Kinnunen ohjasti Joensuun Kuninkuusravien sunnuntain ensimmäisen voiton. Kahdeksanvuotias Juntti-Jussi on myös Kinnusen itse omistama ja valmentama ruuna.

Voittajahaastattelussa Kinnunen kertoi voittajahaastattelussa, että hevosen kanssa on ollut pieniä murheita, jotka on kuitenkin nyt ohitettu.

“Olen kiitollinen edellisille omistajille, että minulle tällaisen hevosen myivät”, Kinnunen kertoi.

Juntti-Jussin voittoaika oli 25,9ke. Toiseksi sijoittui Pindaros ja kolmanneksi Sata Salamaa.

 

Sunnuntain neljäs lähtö oli lämminveristen tammojen tasoitusajo, jossa nähtiin ylivoimavoitto. Iikka Nurmonen ajoi viikonlopun toiseen voittoonsa Hilde Småbon kanssa.

Viisivuotias tamma on Susanna Laulumaan valmentama. Laulumaa vitsaili voittajahaastattelussa viimeistelyjen onnistuneen tamman kanssa hyvin, sillä aiemmin viikolla se pääsi uittopuuhissa keskellä järveä irti.

 

Ravien viidennessä lähdössä keulaan kiertänyt Elettra johti pitkään, mutta 2640 metrin matkalla järjestys ehti muuttua ratkaisumetreillä. Neljännessä ulkona aloittanut kovavireinen Bonhomme kiisi maalisuoran lentämällä ja ehti täpärästi maalikameravoittoon ennen 11. hetkellä tilaa saanutta Jorma Kontion ajokkia Dominumia.

Bon Bon Teamin omistamaa Bonhommea ajoi ja valmentaa Veli-Erkki Paavola. Suosikkeihin kuulunut Top Of The Hill laukkasi loppukaarteessa neljännelle radalle noustuaan.

 

Pikkukunkku-kilpailun jälkeen nähtiin lämminveristen maili, jossa Mika Forss tyylitteli voittoon Landers Powerin kanssa. Toiseksi juossut Caesar De Veluwe otti urhean loppukirin, mutta ei voinut enää mitään Rurik Kjötarin valmentamalle ruunalle.

Kjötar omistaa Ruotsista hankitun ruunan yhdessä Britt-Marie Nyholmin kanssa. Kjötar myönsi voittajahaastattelussa, että se Landers Power on paras hevonen, joka hänellä on koskaan ollut.

Myös ohjastaja suhtautuu hevoseen kunnioittavasti.

“Ovat kyllä mielenkiintoisen hevosen löytäneet. Pieni satsaus kantaa joskus isoa hedelmää”, Forss kommentoi voittajahaastattelussa.

Forss kertoi myös siitä hienosta tunteesta, jonka ohjastaja saa ison yleisön edessä voittaessa.

“Tosi hieno yleisö täällä, mutta luulen, että teistä lähtee vielä enemmänkin ääntä!” Forss kannusti yleisöä.

Landers Powerin voittoaika oli 11,8aly.

 

Ennen päivän päälähtöjä juostiin kylmäveristen tasoitusajo, jonka voittoon selviytyivät Jukka-Pekka Kauhanen ja Tuikun Poju.

Maalisuoralla nähtiin loppurynnistys ison ryhmän kesken. Toisena olivat Nopsan Vauhti ja Hannu Torvinen, kolmantena eilisen Montén SM-finaalin voittanut Aki-Vei.

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit