Perjantain Hevosurheilussa tutustutaan tarkemmin sekä raviurheilussa että ratsastuksessa pärjäävään Kemppien perheeseen. Mukana on myös Ainon nations cupin jälkitunnelmia sekä kuninkuuskisaa kohti käyvän Välkyn Tuiskun viime kuulumisia.

Kemppi on tunnettu nimi kelle tahansa raviurheilua seuranneelle, mutta kolmessa polvessa hevosia harrastavan perheelle ratsastuskin on läheinen laji. Suvun nuorimmainen hevosharrastaja Aura Vasama, 16, voitti kesäkuun puolivälissä junioreiden suomenmestaruuden esteillä.

Hevoset kiinnostivat Vasamaa jo pienenä, mutta oman hevosen hankinnassa tärkeä lenkki oli Kemppi-tallin perustanut ukki Jouko Kemppi.

”Käytiin Auran kanssa kerran yhdessä Tapio Perttusen tallilla, ja kun sen jälkeen lähdettiin ulkomaan reissuun, katsottiin hevosia IPadilta. Päätettiin puhua Auran äiti ympäri. Hän oli varmaankin jo tehnyt henkisesti päätöksen, että hevonen saa tulla”, Jouko Kemppi muistelee.

Jouko Kempin lapsista Kemppi-tallin USA:n toiminnan nykyisin omistava Kimmo Kemppi joutui hevosten nielaisemaksi jo 11-vuotiaana. Perjantain numerossa hän pohtii yhdessä sisarensa, Auran äidin Teresa Kemppi-Vasaman kanssa muun muassa sitä, olisiko ratsukasvatukseen satsaavan tytäryhtiön perustaminen mahdollista.

Perjantain lehdessä kerrataan myös sään keskeyttämän, mutta muuten paljon suitsutusta saaneen Ainon nations cupin ensimmäisistä jälkitunnelmista. Ratsastetaanko Ainossa nations cupia myös ensi vuonna, ja mitä mieltä järjestäjät ovat kisojen onnistumisesta?

Lähikuvassa kerrataan kolmatta kertaa kuninkuuskisaan tähtäävän Välkyn Tuiskun kehityskaarta.

”Välkyn Tuiskulta oli ravi täysin hukassa viisivuotiaaksi asti. Se meni usein 3–5 kilometrin lenkit ilman yhtään kunnon raviaskelta. Pelleili ja paineli sellaista peitsin sekaista”, kasvattaja-omistaja Yrjö Kettunen paljastaa.

Perjantain lehdessä kerrotaan myös Hippoksen harkitsevan uusien kantaneiden nostoa tunnistusjupakassa. Väärin tunnistettujen varsojen omistajille käänne on yllätys.

Ratsastus-liitteessä puolestaan pohditaan Suomen tulevan EM-joukkueen kokoonpanoa projektia varten pestatun Rien van der Schaftin johdolla ja kerrotaan muun muassa pienen paikkakunnan tallin iloista ja haasteista Ruoveden ratsastuskoulun kautta.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.