Mika Forssin ja Marjo Kivimaan sekä Jorma ja Päivi Kontion itsenäisyyspäivän raviurheilijoille harvinainen edustustehtävä Presidentinlinnassa on nyt takana. 

Marjo Kivimaa kertoo, että Linnan juhlat olivat hieno kokemus ja erityisesti upea kunnianosoitus. 1800 ihmistä Presidentinlinnassa yhtä aikaa tarkoitti kuitenkin luonnollisesti tungosta, ja juhlinta koostui pitkälti seisoskelusta.

Kivimaa sanoo juhlan keskellä fiilistelleensä sitä, että Linnan juhliin oli tosiaan kutsuttu kaksi raviurheilijaa. Lajin julkisuuskuvan edistäminen on sekä Kivimaalle että Forssille tärkeää.

“Tuli siinä mietittyä, että vau, täällä on Jomppe, elävä legenda, joka on itsellenikin aina ollut suuri hahmo tässä lajissa. Ja Mika, joka on itseäni liian lähellä, jotta voisin täysin ymmärtää sitä, miten paljon hänkin on saavuttanut”, Kivimaa sanoo.

Kivimaa kertoo heidän vitsailleen Kontion kanssa, että kannattiko ajaa 10 000 voittoa, jotta pääsi Linnan juhliin.

“Mika tokaisi siihen, että vähän alta 3000 voitollakin pääsi juhliin, Jomppe ajoi 7000 voittoa liikaa!”

Raviurheiljat edustivat lajiaan juhlavastaanotolla mallikkaasti. Kameroiden välityksellä kotikatsomoissa nähtiin Kontiot, Kivimaa ja Forss kättelemässä presidenttiparia heti lähetyksen alkuvaiheessa.

Kivimaa ja Forss kaapattiin myöhemmin myös suoraan TV-haastatteluun. Raviyleisö seurasi ja kommentoi ahkerasti Linnan juhlien TV-lähetystä myös sosiaalisessa mediassa:

Mika Forss Marjo Kivimaa Linnan juhlat kutsu Hämeenkyrö 1116 HanLaa 087 (3)

Kun Marjo Kivimaa muutama viikko sitten löysi postilaatikosta kutsun itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle, luuli hän sitä ensin huonoksi vitsiksi. “Hyvä, etten heittänyt roskakoriin”, Kivimaa nauraa. Kuva: Hanna Laakso

Jorma Kontion, Mika Forssin ja Marjo Kivimaan kommentit Linnan juhlista Hevosurheilun tuplanumerossa torstaina 8. joulukuuta.