Lempäälän Ideaparkissa järjestetään maaliskuussa kaksipäiväiset Lumiravit. 

Tampereen kupeessa sijaitsevan ostoskeskuksen keskusaukiolla pidettiin perjantaina lehdistötilaisuus, jossa paljastettiin ensi vuoden maaliskuussa nähtävä uutuustapahtuma. Ideaparkissa ravataan 10.–11. maaliskuuta Lumiravit.

Ravilähtöjen konsepti on sama kuin Kaivopuiston Cityraveissa. Hevoset ja tällä kertaa myös ponit kilpailevat vastakkain 250 metrin matkalla pareittain knock out -tyyliin. Ideaparkissa mukana ovat myös monté-lähdöt.

Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola sanoo, että Lumiravit on heille ensi vuoden kovin tapahtumasatsaus.

“Olen todella innoissani, tällaista on upea lähteä järjestämään. Aloimme puuhata tapahtumaa kolme kuukautta sitten, ja nyt on enää kolme kuukautta jäljellä itse pääpäivään”, Vainiola sanoo.

250 metrin luminen suora rakennetaan Ideaparkin takaosan parkkialueelle, jonne pystytetään myös 750 henkeä vetävä katsomo. Hevostapahtumasta pääsee samanaikasesti nauttimaan 4000–5000 henkeä, tapahtuman kävijätavoitteeksi on asetettu 10 000 henkeä per päivä.

Radan rakennuksesta tulee vastamaan Solvallassakin ratamestarina toiminut Arto Siika-aho.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kauppakeskus Ideapark, Hippos, Veikkaus ja Teivon ravikeskus. Lumiravien ohessa päästään nauttimaan hevosesta koko perheen voimin, sillä mukana on myös esimerkiksi talutusratsastusta ja kärryajelua, eikä keppihevosiakaan ole unohdettu. Lumiravien lähdöt tulevat olemaan myös Veikkauksen vedonlyönnin kohteina.

Perjantain julkistustilaisuudessa Lumiraveihin kutsuttiin myös ensimmäinen ohjastaja. Kutsu esitettiin Jukka Torviselle, joka otti sen kiitollisena vastaan.

“Kyllä tällainen erilainen tapahtuma on tosi kiinnostava homma”, Torvinen kommentoi. “Toivottavasti saamme järjestettyä ihmisille hienon elämyksen.”

Lisää aiheesta Hevosurheilusta keskiviikkona 13. joulukuuta. 

Lumiravien merkeissä kilpaillaan Lempäälässä ensi vuoden maaliskuussa. Kuva: Hanna Laakso