Suomen Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula otti Vantaalla käydyssä keskustelutilaisuudessa tänään esiin kysymyksen, ovatko raviradat valmiita avaamaan talouslukunsa julkisiksi.

”Kun tulevaisuudesta pitää päättää, kuinka paljon ollaan valmiita siihen, että tehdään yhdessä ja onko joukko valmis siihen, että oikeasti pistettäisiin lukuja seinälle. Tulen raviratojen toiminnanjohtajilta kysymään, mihin asti omien ratojen taloutta ollaan valmiita avaamaan kaikkien arvioitavaksi. Vastaus on tähän saakka ollut, etteivät luvut ole ihan julkisia.”

”Jotta nykytilan analyysiä voidaan tehdä, pitää tietää, mitä radoilla oikeasti tapahtuu. Tarvitaan jokin poikkileikkaus, missä mennään. Sitä ei pysty ylhäältä päin tekemään, jos eivät jäsenet halua, että luvuista keskustellaan”, Rehula totesi.

Puheenjohtaja esitti ”kainona toiveenaan” poteroista ylös pääsemisen.

”Ymmärrän edunvalvonnan, mutta nyt on mietittävä sitä, missä ovat yhteistyökumppanit.”

”Aika moni on kuitenkin sanonut, että kyllä me pärjätään, mutta sen jonkun toisen pitäisi tehdä ratkaisuja. Näköala, johon ollaan menossa, on sen kaltainen, että vaikka tehtäisi omat hommamme hyvin, saattaa tulla tilanne, ettei rahaa käytettävissä niin kuin nyt.”

Puheenjohtaja myös vertasi radoilta kuulemaansa viestiä sotekierroksillaan kuulemaansa viestiin.

”Sairaaloilla ja raviradoilla on paljon yhteistä. En ole sellaisessa sairaalassa käynyt, joka ei jollain mittarilla olisi kolmen parhaan suomalaisen sairaalan joukossa. Siis jollain mittarilla. Semmoinen tunne on, että raviradoilla paljon samaa.”

Lue lisää keskiviikon Hevosurheilusta