Reima Kuisla on hankkinut huippuhevostensa arsenaaliin kovia otteita Ruotsin raveissa viime kuukausina esittäneen italialaisravurin Turno di Azzurran.

Hevonen on Tanskan ravirekisterissä edelleen aiempien omistajien nimissä eli Incolinx, Wawe S.r.l. & Scud. dei Vetin.

”Hevonen rekisteröidään nyt Reima Kuisla Stablen nimiin”, löydöstään innostunut seinäjokelainen kertoi.

”Ensi viikon lauantaiksi se ilmoitetaan mailille Jägersrohon. Jorma Kontio ajaa”, Kuisla kertoi. ”Mielestäni hevonen on parempi täydellä matkalla, mutta juoksi maililla juuri Åbyssä 10,9a-tuloksella toiseksi joulukuussa.”

Sten Juulin valmennuksessa 7-vuotias hevonen on mennyt eteenpäin, vahvistunut ja kehittynyt edelleen. Se on rankka peli.”

Viimeksi Solvallan kultafinaalissa se teki kovan juoksun ilman selkää. Vain selässä liftannut Jairo pääsi edelle.

Paljonko Turno di Azzurra maksoi?

”Ei se ihan ilmainen ollut”, Kuisla kuittaa.

”Tämän tason hevosia ei kukaan juuri koskaan myy, mutta jos kysyy, joskus jostakin voi saada kaupat aikaiseksi.”

”Entiset omistajat ovat hyvin rikkaita ihmisiä, jotka omistivat hevosen kolmen kimpassa. Kun hevonen kilpaili Italiasta kaukana Ruotsissa, he eivät ehkä seuranneet tarkkaan enää sen esityksiä ja olivat nyt valmiita kauppaan.”

Kuisla toivoo Turno di Azzurran kunnon säilyvän terässä Suomen kevään suuriin kansainvälisiin kilpailuihin Seinäjoki-ajoon ja Finlandia-ajoon.

”Steen Juul on katsonut Pariisista sille sopivan kansainvälisen kilpailun Prix d’Amerique-päiväksi, mutta minä en osaa vielä sanoa kantaani sen kilpailun suhteen.”

Turno di Azzurra on ori, onko siitä siitosoriiksi myöhemmin?

”Sitä ei koskaan tiedä, yksilö on hyvä ja pitäähän sitä kokeilla, mutta henkilökohtaisesti minua ei kasvatus kiinnosta niin paljoa. Täytyy sanoa, että minulla on myös parempisukuisia, kuten kotitallissani oleva Federal Hill, joka treenaa hyvin ja tulee toukokuun aikoihin radalle.”

Turno di Azzurran tiedot Tanskan keskusjärjestön verkkosivulla.