Evaluate ja Marschall Match odottavat Ruotsissa kuljetusta Suomeen ja Pekka Korven talliin Huhmariin, mutta Super Schisselin tuleva valmentaja on vielä auki.

Reima Kuisla osti sunnuntaina Stefan Melanderilta viime viikkojen Ruotsin kultadivisioonissa hienosti menestyneen Evaluaten. Kaupan ehdoksi asetettiin eläinlääkärintarkastus.

”Kaikki oli kunnossa: jalat kuivat ja röntgenkuvat puhtaat. Ei mitään huomautettavaa”, Reima Kuisla raportoi.

”Hevonen tulee Suomeen heti, kun saadaan kyyti järjestymään. Yritetään saada se mahtumaan jo tämän viikon kuljetukseen. Ori käy vielä varmaan Teivon klinikalla, missä käyn itsekin katsomassa sitä, ja jatkaa sieltä Pekalle.”

Myös Marschall Match odottaa Ruotsissa kuljetusta samaan osoitteeseen. Se siirtyi viime viikolla Jonna Irriltä Pekka Korven Ruotsin yksikköön ja jatkaa nyt Suomeen – mahdollisesti samalla kuljetuksella. Omistajapuolellakin tapahtui viikonloppuna pieni muutos, kun kuortanelainen Jorma Perälampi osti ruunasta neljänneksen.

Kuislan tammikuussa Tattersallsin talvihuutokaupasta ostama Super Schissel saapui Suomeen sunnuntaina ja ehti jo käymään hevoshieroja Tuula Pursiaisen pakeilla.

”Puolentoista kuukauden karanteeniaika Amerikassa oli hyödynnetty niin, että ruuna kävi kahdesti eläinlääkärillä, eikä siinä ollut nyt mitään ihmeellistä, kun Pursiainen kävi sen läpi. Lihaspuoli näytti hyvältä.”

”Sijoituspaikka on vielä auki. Korven Pekallakin alkaa olla jo ruuhkaa”, Reima Kuisla hymähtää.

Kotitallissa Seinäjoella on työn alla tällä hetkellä kuusi hevosta. Niistä Krios on lähdössä kohta muualle.

”Se toipuu vielä luukalvontulehduksesta, ja sille kertyy painetta, kun sitä ei voi täysipainoisesti treenata. Meidän tallin sijainti on muuten loistava, mutta jos menee aidoista läpi, on äkkiä maantiellä – joko Vaasantiellä tai Lapuantiellä”, Kuisla perustelee.

Lue myös: Reima Kuisla osti Ruotsin huipulta – ”Piti ostaa nyt pois, ettei enempää tule tyrittyä”

Lue myös: Reima Kuisla osti Super Schisselin Tattersalls Winter Salesta