Hevosurheilu esittelee Aripekka Pakkasen valmentaman tamma Staro Miamin, joka on kolmen vuoden ikäänsä nähden tottunut Ruotsin-matkaaja.

Ruotsin Tammakriteriumin eli Trav-Oaksin sekä E3:n kakkonen ja tuore Breeders’ Crownin finalisti upean karsintavoiton jälkeen. Sellainen menijä on Staro Miami, kolmesti täydellä matkalla 12-ajan tekaissut juoksija.

Moiset kilometriajat olisivat olleet poikkeustapauksia kymmenisen vuotta sitten, mutta varsojen nykytaso on kauttaaltaan kova.

”Hirveän lahjakkaita otuksia”, Aripekka Pakkanen luonnehtii yleisemmin. ”Tietysti valmennus, ratamateriaalit ja kaikki osa-alueet kehittyvät, mutta varmaan se hevosjalostus menee kaikista eniten eteenpäin. Joka päivähän sitä itsekin oppii uutta ja vieläkin se on niin, että virheistä opitaan.”

Ruotsissa syntyneen Staro Miamin voittosumma lähentelee jo 300 000 euroa, euroa per startti tienestitkin kohoavat hulppeasti 23 782 euroon. Lauttamatkustajana hevonen on jo tottunut kulkija, mutta startin jälkeen se tarvitsee oman kiukkupäivänsä, kuten hoitaja Etta Pakkanen asian ilmaisee.

Lue koko tarina perjantain Hevosurheilusta, jossa ennakoimme myös Kymenlaaksoajoa, vihjaamme tipsit jackpot-kierrokselle, esittelemme Lappeen raviliigavarsa Royal Daten, kerromme, että lääketarra tunnetaan huonosti ja raportoimme ravivalmentajia ihmetyttävästä alv-käytännöstä. Ruotsalaisesta raviurheilusta ja päätöksenteosta kertoo Svensk Travsportin puheenjohtaja Marjaana Alaviuhkola.

Mukana antoisa ratsastusliite, jossa asiaa keskustelua herättäneistä näyttelykäytännöistä. Entä mitä on esteratsastustyöläisyys tai millaiseksi tilannekomiikan taitajaksi paljastuu ruotsalainen kenttäratsastaja Pontus Hugosson?

Hevosurheilu palvelee sekä digi- että printtiversiona.