Ruotsin turnee katkesi tällä kertaa heti ensimmäiseen lähtöön.

Religious kilpaili lauantaina Mantorpin 75-hopeadivisioonassa ja sijoittui huonolta paikaltaan (rata 8 auton takana) asiallisesti kuudenneksi. Sunnuntaina vasen etujalka oli kuitenkin hiukan turvoksissa, ja tutkimuksissa Mälarenin klinikalla todettiin paha hankosidevamma.

Prosenttiarviota vammasta ei vielä sen tuoreuden takia pystytty antamaan, mutta jos kyseessä olisi ollut tavallinen hevonen, sen kanssa olisi todennäköisesti nostettu kädet pystyyn. Mutta ei kuitenkaan ”Rellun”.

”Eläinlääkärin lausunto oli, että tällaiselle hevoselle pitää antaa mahdollisuus – ja toinen ja vielä kolmaskin. Mä lupasin Rellulle klinikalla, että jos ei kukaan muu lähtisi sitä kuntouttamaan, niin minä teen sen yksin. Se on minulle hirmu tärkeä hevonen – ensimmäinen, jonka sain itse nollasta tänne saakka”, valmentaja Nina Pettersson-Perklén aloittaa.

”Mutta omistajatkin ovat lähes yksimielisesti vastanneet, että Rellu ansaitsee kuntoutuksen. Perjantaina käytän oriin vielä sen omalla eläinlääkärillä Leena Puupposella Vermossa, jolloin saamme enemmän tietoa, koska prp-hoito kannattaa tehdä.”

Ensimmäinen paranemisarvio oli yhdeksän kuukautta, mutta Pettersson-Perklén varautuu mielessään jopa vuoteen.

”Mantorpin lähdön voittaja (Jaguar Dream) oli välillä poissa 20 kuukautta. Sillä ensin sama vamma, mutta sitten tuli kaikkea muutakin”, hän tietää.

Paluukyydillä Ruotsiin lähtevät Teivon lauantain ravien jälkeen Kiss Of Judas sekä Jouni Välisalon ostama 4-vuotias Jenny F.Boko (Yarrah Boko), joka käy nyt Suomessa tunnistettavana. Tähän asti se on kilpaillut Wim Paalin valmennuksessa.

Perjantaina Nina Pettersson-Perklén jännittää kolmea suosikkia Solvallan lounasraveissa.

”Mitenkähän selviän täällä Suomessa siitä”, hän pohtii.

Toto-kohteisiin: