Rauta tottelee myös naisen kättä. Riina Villanen takoi hevosenkengityksen Suomen mestariksi.Kuva: Jorma Kemiläinen

Riina Villanen teki kengityshistoriaa

Kirkkonummelainen Riina Villanen teki suomalaista hevoshistoriaa voittamalla ensimmäisenä naisena hevosenkengityksen avoimen Suomen mestaruuden.

Kolmipäiväinen kisa Helsingin Messukeskuksessa oli äärimmäisen jännittävä. Neljän karsintaluokan ja finaaliluokan jälkeen voittajan Riina Villasen ja kakkoseksi jääneen Thomas von Troilin erotti vain 0,4 pistettä numeroin 419,4 - 419,0.

Kolmanneksi sijoittui Antti Muro, ja hollantilaisista kilpailijoista paras oli seitsemänneksi sijoittunut Rickert Wijnen.

"Olen toiminut ammattimaisena kengittäjänä kymmenisen vuotta, ja kilpaillut viisi - kuusi kisaa vuosittain kotimaassa ja ulkomailla", Riina Villanen kertoi.

"Pääasiassa kengitän ratsuja, joita meidän alueella on paljon."

Aloittelevien seppien luokassa palkintokorokkeelle ylsi kaksi naista, kun voittajan Jaakko Turusen seuraksi nousivat Katariina Kuoppala ja Hollannin Marloes Blankestijn.

Hevosenkengityksen avoimet SM-kisat järjestettiin nyt ensimmäisen kerran sisätiloissa Elma-messujen yhteydessä.

"Olemme hyvin tyytyväisiä messujärjestäjiin, ja ilmeisesti myös he meihin, koskapa pyysivät meitä mukaan jatkossakin", Suomen Kengityssepät ry:n puheenjohtaja Tapani Immonen summasi.

Lue lisää jännittävästä SM-kisasta keskiviikon Hevosurheilusta.